S.V. Nieuwleusen lijdt eerste nederlaag - Foto: eigen geleverde foto

S.V. Nieuwleusen lijdt eerste nederlaag

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen lijdt eerste nederlaag van het seizoen. Zaterdag 27 oktober moest de nummer twee van de competitie S.V. Nieuwleusen aantreden tegen koploper S.C. Elim, dat nog geen puntverlies had geleden. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd in deze derde klasse D.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een eigen doelpunt van de Nieuwleusenaren: eindstand 0-1. Bij S.V. Nieuwleusen begonnen Wouter Tabbers en Robin Hoogenkamp in de basis, wat ten koste ging van Bas Evenboer en Stan Scholten. S.V. Nieuwleusen begon voortvarend en al in de eerste minuut had Wouter Tabbers de wedstrijd kunnen openbreken. Maar op aangeven van Tom Vasse kon hij SC Elim keeper Alex Padding niet verschalken. Het spel golfde op en neer en het was Elim-aanvaller Jarno Prijs die tegen de paal kopte.

Ook Thomas Huzen kon de bal na een mooie aanval niet in het doel krijgen. Helaas voor S.V. Nieuwleusen kon Ruben Brinkman dat wel door een voorzet, van wederom Jarno Prijs, hoogst ongelukkig in eigen doel te werken. De 0-1 achterstand werd bijna uitgebreid door een schot van Mike Doldersum die de paal raakte. Na een dik halfuur werd een inzet van Tom Vasse van de doellijn gered door Marcel Koops.

In de tweede helft voerde S.V. Nieuwleusen de druk op om de gelijkmaker te forceren. De ingevallen Bas Evenboer was tweemaal nog het dichtst bij de 1-1, maar na een prima voorzet van Tom Vasse raakte hij de paal en even later werd een kopbal van Bas van de doellijn gehaald. Aan de andere kant voorkwam keeper Tim Hoogenkamp met een schitterende reflex de 0-2 na een inzet van Herman Klomp. Trainer David Leeuw stuurde al zijn manschappen naar voren, maar de verdiende gelijkmaker zat er niet meer in. Dit kwam ook door een stug en goed verdedigend SC Elim. Al met al een ietwat zure nederlaag.

Zaterdag 3 november met frisse zin afreizen naar de polder om het daar op te nemen tegen de huidige nummer twee S.V. Marknesse.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp
Achterhoede : Ruben Brinkman – Roy Bollemaat – Stefan van Veen – Tim Hoogenkamp (27e minuut Nick Holsappel)
Middenveld : Thomas Huzen (58e minuut Stan Scholten) – Saake Malestein – Mark de Weerd
Voorhoede : Reinier Meijerink – Tom Vasse – Wouter Tabbers (71e minuut Bas Evenboer)

Scoreverloop:

8e minuut  0-1 Ruben Brinkman (e.d.)

Pupillen van de week waren JO13-3 rechterverdediger Laurens Haan en de spits van JO13-2 Thieme Stolte.