Three Billboards outside Ebbing, Missouri in De Stoomfabriek

Three Billboards outside Ebbing, Missouri in De Stoomfabriek

DALFSEN – ‘Een western die laat zien hoe onrecht nietsontziende woede kan ontketenen, past perfect bij deze tijd. De harde humor van McDonagh en de komische timing van de acteurs maken het compleet’ aldus De Morgen over de film Three Billboards outside Ebbing, Missouri.

Vrijdag 2 november is deze met vier Golden Globes beloonde rolprent te zien in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur.

Deze Brits-Amerikaanse zwarte filmkomedie uit 2017 werd geschreven en geregisseerd door Oscarwinnaar Martin McDonagh. De hoofdrollen worden vertolkt door Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell. In de moordzaak van een jong meisje gaan maanden voorbij zonder resultaat. Moeder Mildred is wanhopig en furieus tegelijk en neemt een gewaagde beslissing. Ze laat drie niet mis te verstane boodschappen achter op evenzoveel reclameborden langs de weg naar het stadje Ebbing. Die zijn gericht aan sherrif William Willoughby. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en de wetshandhavers alleen maar heftiger.

Vrijdag dus in De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 4,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Artikel delen: