Zeer gezellige ontmoetingsavond met en voor statushouders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zeer gezellige ontmoetingsavond met en voor statushouders

DALFSEN – Vrijdag de 19e oktober hadden Ghassan Al Hariri (bruggenbouwer bij Saam Welzijn) en de medewerker van Vluchtelingenwerk de deuren van soos de Polhaar in Dalfsen weer opengezet voor een ontmoetingsavond voor en met de statushouders.

De ruim 16 aanwezigen vormden een gemengd gezelschap van nieuwe en oude Dalfsenaren. Er was deze avond een medewerker van Home-start om te vertellen over het werk van deze (landelijke) organisatie, die ook in Dalfsen actief is.
Home-Start biedt gezinnen met jonge kinderen opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte opvoedvragen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp bij alledaagse opvoedvragen. De vraag van de ouders is daarbij altijd uitgangspunt.
Het was, naast informatief, ook een zeer leuke avond. Er hing een goede sfeer. Spontaan kwamen gesprekken onderling op gang. Indien nodig was er een tolk aanwezig.
Erg leuk was het toen de fam. Dijkgraaf, sinds afgelopen mei, inwoners van Dalfsen in gesprek kwam met een statushouders-echtpaar die hun zoontje Khaled van ± 1,5 jaar bij zich hadden. Onderwerp van gesprek was het hebben van een Opa, Oma, Kleinkind in de buurt.
Om een lang verhaal kort te maken: Na het gesprek werden telefoonnummers uitgewisseld en vanaf toen had de fam. Dijkgraaf een “kleinzoon” vlakbij en had Khaled een “opa en oma” in de buurt. En de moeder van Khaled vertelde me spontaan “en dan ben ik hun dochter”. Hoe leuk is dat?
De eerstvolgende keer dat er weer een ontmoetingsavond is, is op vrijdagavond 2 november. U bent van harte welkom tussen 19.00 – 21.00 uur in soos de Polhaar in de Trefkoele+ te Dalfsen om samen met anderen een leuke avond te hebben, waarbij ontmoeting en elkaar leren kennen centraal staan.
De koffie en thee is gratis.

Artikel delen:
Foto 1