Snelle fietsverbinding Zwolle en Hardenberg krijgt vorm

DALFSEN  – De zogenoemde fietssnelweg tussen Zwolle en Hardenberg krijgt langzaam vorm. Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen verwacht dat de realisatie van het hele traject een kleine acht jaar zal gaan duren. De plannen voor het eerste deel tussen Dalfsen en Zwolle (en vice versa) bestaan al langer en lijken nu eindelijk werkelijkheid te worden.
De snelle route krijgt twee aftakkingen: via de stuw Vechterweerd richting Berkum, terwijl de grote stroom via een breed fietspad langs de Hessenweg richting Zwolle-Noord zal gaan. Op deze weg gaat een maximum snelheid gelden van 60 kilometer per uur. Wethouder Ruud van Leeuwen: “Omdat het fietspad gescheiden wordt van landbouw- en snelverkeer is dat veiliger voor de fietsers en kunnen forensen zich sneller van a naar b verplaatsen.” Om de fietsers nog verder tegemoet te komen wordt speciaal asfalt gebruikt met een lage rolweerstand.
Hoe het financiële plaatje van het traject tussen Dalfsen en Zwolle er gaat uitzien wordt medio december bekend. De kosten worden gedragen door de gemeenten Dalfsen en Zwolle en de provincie Overijssel.

/http://vechtdalfm.nl/snelle-fietsverbinding-tussen-zwolle-en-hardenberg-krijgt-langzaam-vorm/

Artikel delen: