Bloeiend glasvezel? Zaai jij mee? - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bloeiend glasvezel? Zaai jij mee?

HOONHORST – Bloeiend glasvezel? Zaai jij mee op 18 november in Hoonhorst? Overal in het buitengebied is momenteel de aanleg van glasvezel in volle gang. Daarmee krijgt het buitengebied eindelijk snel internet. En… we gaan het buitengebied nog meer cadeau doen: bloeiende bermen! Help jij ook zaaien op 18 november a.s.?

De dichtgegooide sleuven van de glasvezel bieden een uitgelezen kans om onze bermen nog voor de winter in te zaaien met bloemen. Daar kiemt het zaad eenvoudig, en kan het tijdens de lente een vliegende start maken. Duurzaam Hoonhorst heeft inmiddels voor drie kilometer berm aan zaad ingeslagen.

Op zondagmiddag 18 november willen we die gaan inzaaien. Help je ons mee?

We willen in ieder geval de bermen langs delen van de Zwarteweg, Emmerweg, Koepelallee, Koelmansstraat en Tibbensteeg inzaaien. We hebben ook nog een beetje extra zaad als jij juist in jouw straat aan de slag wil.

We hebben inheems, meerjarig zaaigoed ingekocht. Soorten die van nature hier ook voorkomen en bijzonder aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten. Denk aan Margriet, Wilde peen, Fluitekruid enzovoort.

Dat wordt de komende jaren genieten
• ..van die eerste dikke hommel in het voorjaar
• ..van zoemende bijen
• ..van een bloemenzee vol geur en kleur
• ..van kleurrijke, fladderende vlinders
• ..van het geluid van krekels en sprinkhanen (alsof je in Frankrijk op vakantie bent)
• ..van lekker bloemen plukken met de kinderen

Help je mee?
Op zondagmiddag 18 november verzamelen we om 13:00 uur in de Potstal. Daarna gaan we in drie of vier ploegen naar buiten om te zaaien. Rond half vier hopen we weer terug te zijn om met elkaar na te praten onder het genot van koffie/thee.

Volwassenen en kinderen zijn van harte welkom om mee te helpen met zaaien. Kinderen onder 10 jaar mogen mee onder begeleiding van de eigen ouders.

Doe je mee? Laat het onder vermelding van je naam en telefoonnummer weten aan Fleur Schilt van Duurzaam Hoonhorst (per WhatsApp: 06-4483 4373). Neem een hark en een emmer mee.

Artikel delen:
Foto 1