De Vogelvriend kiest  “Dalfsens Mooiste” - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

De Vogelvriend kiest “Dalfsens Mooiste”

DALFSEN – Verkiezing “Dalfsens Mooiste” De Dalfser vogelvereniging De Vogelvriend houdt op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 november hun jaarlijkse vogelshow in de panoramazaal van de Trefkoele+.

Er zijn dan veel kanaries, parkieten, papegaaien, tropische – en Europese cultuurvogels, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters te bewonderen. Deze zijn door een groot aantal enthousiaste leden ingeschreven.

De vogels zijn woensdag voorafgaande aan de show gekeurd op o.a. conditie, kleur en formaat door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.
De prijsuitreiking vindt donderdag avond voorafgaand aan de officiële opening plaats.

Tijdens de show wordt de verkiezing gehouden van de mooiste vogel van Dalfsen. De Dalfser schooljeugd van groep 7 en 8 is uitgenodigd om hiervoor als jury op te treden en “Dalfsens Mooiste” uit te kiezen.

Dit jaar zijn er 3 jubilarissen die respectievelijk 25 en 40 jaar lid zijn van de vereniging,
Zij zullen bij de opening van de show worden gehuldigd.
Leerlingen van de Ds. Cazemierschool uit Oudleusen zorgen op hun eigen creatieve wijze voor de inrichting van de showvitrines die in de panoramazaal staan opgesteld.
Deze vogelshow is tevens voor alle vogelliefhebbers een mooie gelegenheid om met collega kwekers uit de regio in contact te komen en met elkaar ervaringen te delen over deze hobby.
Er is ook een grote verkoopklasse waar vogels voor redelijke prijzen kunnen worden aangeschaft bij de vereniging aangesloten kwekers.

De tentoonstelling is voor publiek geopend op: Vrijdag 9 november van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 10 november van 10.00 tot 15.00 uur, Locatie: Trefkoele+, panoramazaal, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen Toegang is gratis.

Woensdag 7 november: 09.00 – 15.00 uur Keuring van de vogels
Donderdag 8 november: 19.30 Opening en huldiging jubilarissen en de prijsuitreiking
Vrijdag 9 november: 10.00 – 22.00 uur Vogelshow
Zaterdag 10 november 10.00 – 15.00 uur Vogelshow
Zaterdag 10 november 15.00 uur Prijsuitreiking “Dalfsens Mooiste”

Voor nog meer informatie: www.vogelvrienddalfsen.nl

Foto 1
Artikel delen: