Kids steken de handen uit de mouwen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Kids steken de handen uit de mouwen

DALFSEN – Kids steken de handen uit de mouwen bij (master)kokkerellen . Op verschillende Woensdagen in de maand oktober is SAAM Welzijn in samenwerking met BSO Doomijn gaan (master)kokkerellen met kinderen.


Op 10 oktober trapte 10 enthousiaste kinderen tussen de 4 en 7 jaar af met het maken van eigen pizza’s. Ze hebben heerlijk vol belegde mini pizza’s gemaakt met een lekker zoet toetje. Het opsnoepen van de ingrediënten gebeurde al voordat de pizza’s de oven konden bereiken. Er was gelukkig genoeg voor iedereen en het eindresultaat mocht er zijn, vol genot werden de melktanden in de pizza gezet. De week erop werden er appeltaartjes gebakken met een pepernoten toetje.

Een aantal weken later was het de beurt aan een oudere leeftijdscategorie. Zij mochten laten zien wat het echte koken was. Mexicaanse Burrito’s werden uit de werkbank gestampt alsof het niets was. Er werd op professionele wijze gewerkt op hoog tempo, nauwkeurig snijwerk, groenten aan de kook en het gebruik van de oven. Dit kokkerel team werkte als een goed geoliede machine. Hier en daar gingen verbeeldingen rond dat ze moesten uitserveren aan een sterrenrestaurant als de Librije. Het nagerecht bestond uit een spannend Halloween toetje wat tof gepresenteerd werd. 7 dagen later mocht dit team zich opnieuw opstellen in de keuken. In de ban van Sinterklaas werden er pepernoten en peperletters gebakken die uitgeserveerd werden met gesmolten chocola eroverheen. Er werden ook verse taaitaaipoppetjes bereid en versierd.

Het was een geslaagde activiteit en zeker voor herhaling vatbaar. Heeft u vragen over het naschoolse talentontwikkeling programma van het Jongerenwerk van Saam Welzijn in Dalfsen mail dan naar: h.vdberg@saamwelzijn.nl

Artikel delen:
Foto 1