Een 3-1 overwinning voor Flash Nieuwleusen Dames 1

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 10 november stond er een nieuwe thuiswedstrijd op het programma voor Flash Nieuwleusen Dames 1. Flash mocht deze wedstrijd gaan spelen tegen Sudosa-Desto Dames 3. De dames uit Assen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op een 7e plek op de ranglijst, waar Flash 5e stond.

Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden omdat de twee ploegen gewaagd aan elkaar waren. Om de tweede thuisoverwinning te maken, moest Flash Nieuwleusen alles in de strijd te gooien om te winnen.

De eerste set werd begonnen met spelverdeler Myrthe Schuurman, Anouk Blik, Mireille Huzen, Sabine van den Berg, Manon van Blanken en libero Korien Hovenga. Korien, libero van Flash Nieuwleusen Dames 3, mocht haar debuut maken in het eerste. Flash begon overtuigend en had de voorsprong in het begin van de wedstrijd. Bij een stand van 12-12 begonnen de dames uit Assen de overhand te nemen. Coach Micheal vroeg een time out aan bij een stand van 13-14. Het bleef lastig voor Flash om dichterbij Sudosa te blijven. Vervolgens werd er een wissel aangevraagd bij de stand van 15-22. Toch bleef het lastig voor Flash en werd de eerste set verloren met een eindstand van 15-23.

Flash begon de tweede set overtuigend en wist Assen goed op afstand te houden gedurende de hele set. De dames uit Nieuwleusen wisten hun eigen spelletje te spelen. Daarnaast wist Flash dat sterk serveren nodig was om Assen het moeilijk te maken. Dit werd goed uitgevoerd en Flash won de tweede set met 25-14.

De dames uit Nieuwleusen wilden graag het spel van de vorige set meenemen naar de derde set. Er werd een goed volleybal spel laten zien door Nieuwleusen, maar de dames uit Assen waren ook wakker geworden en lieten Flash niet te gemakkelijk winnen. Libero Korien Hovenga liet zien dat zij de services van Sudosa goed aan kon en hierdoor kon spelverder Myrthe Schuurman de aanvallers goed aanspelen. De set werd dan ook gewonnen met 25-21.

De vierde set, het moment dat Flash zichzelf moet bewijzen om de winst te pakken. Gedurende deze set was de strijd aanwezig. Assen gaf zich niet zomaar over en wilde duidelijk gaan voor een vijfde set. Maar Flash Nieuwleusen gaf niet op en ging gestaag door. Flash wist haar eigen spelletje te spelen. Uiteindelijk werd de vierde set afgesloten met een stand van 25-23, winst voor Flash Nieuwleusen!

Dit betekende een tweede thuisoverwinning voor Flash Nieuwleusen dames

1 en de vier puntjes bleven in Nieuwleusen. Het support van het publiek was deze wedstrijd ook zeker aanwezig, waar Flash van genoot.

Volgende week mag Flash afreizen naar Haren om een wedstrijd te knallen tegen Stentor Dames 1.