Vreemd, maar kiek uut

OUDLEUSEN – Gisteren was een man actief in Oudleusen die in eerste instantie een scootmobieltocht aankondigde bij een alleenstaande oudere en vroeg of zij een stoel beschikbaar wilde stellen voor de organisatie.  Zo kon één van de organisatoren posten langs de route de tocht zou donderdag 22 november plaatsvinden..

Een tijdje later kwam hij terug en bood pannen te koop aan, die hij overgehouden zou hebben van een beurs in Hardenberg. De man rijd rond in een blauwe Volkswagen, ouder model Passat/Golf station. Bij navraag bij o.a. Saam Welzijn blijkt er geen scootmobieltocht gepland te staan.

Signalement is bekend bij de politie.

 

Zo denkt de politie er over:

Trap niet in mooie praatjes!

Niet alleen pannen worden op deze manier aangeboden. De truc wordt ook uitgevoerd met kleding of messensets. Word je op straat of aan de deur aangesproken door iemand die je met een mooi verhaal zo’n buitenkansje aanbiedt? Trap er dan niet in! Het gaat om goedkope troep en vaak is er ook nog eens sprake van merkvervalsing. Neem zeker contact op met de politie als je ziet dat er dergelijke goederen op straat of aan de deur worden aangeboden. Probeer het kenteken van de auto van de verkoper te noteren of fotograferen.

 

Artikel delen: