Expositie Heileuvers Schilderijenhuis - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Expositie Heileuvers Schilderijenhuis

DALMSHOLTE – In Heileuvers Schilderijenhuis is een uitnodigende expositie ingericht door de Ommense Betty Stokvisch. Na een afgeronde studie  docent beeldende vormgeving aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle, is Betty als zelfstandig kunstenaar aan het werk gegaan.

Haar schilderijen worden hoofdzakelijk in acryl uitgevoerd en Betty kiest vaak voor realistische afbeeldingen. Ingetogen kleuren, een beeldend verhaal met een vleugje humor geven een extra dimensie aan de veelal ontroerende schilderijen; je blijft kijken en je wilt als het ware het verhaal achter het schilderij weten. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en telkens weer zie je meer in het schilderij; het vormt zich een heel eigen wereld.

Betty is altijd op zoek naar de kern der dingen en vaak gaat er een hele studie vooraf aan een schilderij. De schilderijen kunnen  het heden vertellen maar soms maakt Betty een reis in de geschiedenis en komen er historische elementen voor in haar werk.

Om de kunst af te kijken, geeft Betty in haar atelier schilderlessen op elk niveau en menig student van haar heeft de kunst al aardig in de vingers.

De expositie in Heileuvers Schilderijenhuis is te bewonderen tijdens openingstijden van de winkel. De expositie duurt t/m 8 januari 2019  www.bettystokvisch.nl

www.heileuver.nl

Een expositie waar men een eindje voor omrijdt. Wees welkom!

Foto 1
Artikel delen: