Expositie in het gemeentehuis van Daan Nanning - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Expositie in het gemeentehuis van Daan Nanning

DALFSEN – Van 19 november 2018 t/m 8 januari 2019 exposeert Daan Nanning, woonachtig in Hessum, gemeente Dalfsen in de foyer van het gemeentehuis. Daan Nanning: “Als scholier ging mij het tekenen gemakkelijk af maar ik ben er niet mee door gegaan. Eind jaren zeventig heb ik de potloden weer opgepakt. Met name waren dit tekeningen van paarden en bekende ruiters.

 

Wegens tijdgebrek was dit kortstondig. Tien jaar geleden kreeg ik zin om met schilderen te beginnen en deze hobby doe ik nog met regelmaat. Schilderscursussen heb ik niet gehad. Misschien is dat een volgende stap omdat mijn wens is te schilderen met een lossere penseelstreek.

Het schilderen in detail heeft zeker te maken met “kijken” in detail wat belangrijk was in mijn werk, paarden beoordelen en ruiters begeleiden. Wel vind ik het prettig om een bredere keus wat betreft onderwerpen te hebben. De afwisseling tussen portretten, landschappen, stillevens en dieren zorgt er voor, dat het voor mij uitdagend blijft om te schilderen. Schilderen is voor mij inspanning en tegelijkertijd ontspanning.

Portretten schilderen heeft mij veel moeite en inspanning gekost, maar vond het een “must” om het te doen. Het gaf mij een gevoel dat ik het schilderen enigszins beheerste.

Ik voel mij geen kunstenaar maar een hobbyist die het zo goed mogelijk wil uitoefenen.

En bovenal er plezier aan wil beleven”.

 

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 9.00 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

We hebben vaker van Daan gehoord en gezien. Klik hier.

 

Artikel delen: