Er is iemand overleden en wat nu? - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Er is iemand overleden en wat nu?

DALFSEN – VECHTDAL – Als er iemand komt te overlijden komt er, zeker als het onverwacht is, heel wat op u af.  Niet het leukste onderwerp, maar iedereen krijgt er een keer mee te maken. Het beste wat u kan doen is op dat moment een voor uw vertrouwde uitvaartverzorger inschakelen, want die hebben hier bijna dagelijks mee te maken en halen u heel wat zorgen uit handen.

Het eerst wat zij gaan doen verteld uitvaartverzorger Jan Slagter op vragen van Dalfsennet van uitvaartverzorging Vechtdal, als dat nog niet is gedaan een huisarts inschakelen, dat mag u natuurlijk ook zelf doen, alvorens de uitvaartverzorger bij u komt.

Vervolgens dan neemt hij eerst de tijd om uw verhaal te horen, wat is er zoal gebeurt de laatste tijd voor uw dierbare overleed. Dat is super belangrijk voor alle partijen.

En daarna moet er natuurlijk wel heel veel geregeld gaan worden, en dan hebben we het over de praktische dingen. Zoals het verzorgen en opbaren, Jan Slagter en zijn zoon Richard zijn daar heel gedreven in en doen dat in volle eerbied en veelal graag samen met u als nabestaande, daarmee begint de rouwverwerking al.

Zij kunnen breed adviseren over uitvaartkisten, van massief eiken tot strak design. Een nieuwe trend zijn de volledig biologisch afbreekbare kisten, waar men ook een eigen afbeelding op aan kan laten aanbrengen, als voorbeeld is er de kist met Vechtdal met daarop afgebeeld de zwevende kei.

Ook het vervoer wordt door hen geregeld. Van rouwauto tot witte koets of boerenwagen, uitvaartbus, en zelfs loopkoets of uitvaartmotor met zijspan, bijna alles is mogelijk.

 

Dan komen zaken zoals het opmaken van tekst voor rouwkaarten en advertenties en het bedrukken er van.  Op het gebied van drukwerk is er veel mogelijk, van traditioneel tot heel eigen ontwerp. Vaak moet er met ook met de kerk iets worden geregeld, een zaal of ruimte voor een koffietafel de diensten en het condoleren. Ook met verzekeringen zal de uitvaartverzorger contact opnemen en er zorg voor dragen dat alles correct wordt uitgekeerd.

Slagter spreekt  – letterlijk – de taal van de streek. ,,Vaak praat ik gewoon plat en ik kom het liefst in alledaagse kleding.’’ Het strakke pak bewaren we voor de plechtigheden, dat is protocool. Gewoon je zelf zijn is heel belangrijk. Dat voelt vertrouwd en schept een band.

Uitvaartverzorging ‘Vechtdal’: persoonlijk, betrokken…

Persoonlijk en betrokken… Deze termen zijn van toepassing op Vechtdal Uitvaartverzorging en begeleiding. Eigenaar Jan Slagter werkt al ruim 22 jaar in de uitvaartbranche. Sinds 2005 als zelfstandige, samen met zoon Richard. ,,Wij hebben een heel mooi vak. We betekenen veel voor mensen in een moeilijke periode.’’

Jan Slagter is 24 uur per dag bereikbaar, 365 dagen per jaar. Tel. 06 – 252 43 688 Ze zitten in Ommen en heel veel in Dalfsen.

Zie hier nog wat beoordelingen over hun werk.

 

 

Artikel delen:
Foto's 4
Er is iemand overleden en wat nu? - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Er is iemand overleden en wat nu? - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Er is iemand overleden en wat nu? - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto