Winterpostelein onkruid of groente - Foto: Gruune Jopie
Foto: Gruune Jopie

Winterpostelein onkruid of groente

DALFSEN – Bij ons tussen de heesters ben ik altijd heel voorzichtig met onkruid spuiten. Ik heb een speciale richtspuit zodat ik heel selectief onkruid kan bestrijden. Hierdoor groeit er zo langzamerhand een heel tapijt met Winterpostelein. Onkruid spuit ik er tussen weg en hierdoor hoef ik steeds minder te onderhouden. Dat heet dan slim onderhoud.

Dat Winterpostelein bedekt dus de grond heel goed maar het is tevens een oud soort groente wat je als spinazie snijden kunt en als bijgerecht kunt serveren. Plantje komt van oorsprong uit Amerika en vooral Cuba. Onze Duitse buren noemen het CubaSpinat.

De plant is tweejarig en dwz in de nazomer komen de kiemplantjes op en het begint te groeien als andere planten denken aan een winterpauze. Na de winter, Februari, Maart naar gelang het weer, komen er ook nog hele leuke roze bloempjes aan. Als je dat nu laat zitten, komen ze vanzelf weer op en als je de kiemplantjes herkent krijg je dus hele velden.

Ik heb een uitzonderlijke verrassing want het plantje is niet te koop maar u kunt gratis wat ophalen bij ons, ja u leest het goed, Gruune Jopie geeft wat weg!!!

Groet Gruune Jopie

Foto 1
Artikel delen: