Geweldige verwenmomenten voor mantelzorgers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Geweldige verwenmomenten voor mantelzorgers

DALFSEN – 10 november is landelijk de ‘Dag van de Mantelzorg’ gevierd. In de gemeente Dalfsen zijn er rondom deze dag allerlei verwenmomenten georganiseerd om de naasten van mensen met een beperking, handicap of langdurige ziekte eens in het zonnetje te zetten.

Donderdagmiddag 8 november was de aftrap bij Het Roode Hert met een fantastische High tea. Wethouder Jan Uitslag kwam om de mantelzorgers te bedanken voor wat zij doen voor een naaste. Hij benadrukte het belang van mantelzorg en riep iedereen op om volgend jaar weer te komen en andere mantelzorgers mee te nemen, om nog meer mantelzorgers in het zonnetje te kunnen zetten.

Donderdagavond was er een Higher level of Chocolate georganiseerd. Het Roode Hert had de heren van ‘Keuken op Stelten’ uit Dalfsen uitgenodigd om een demonstratie chocolade spuiten te verzorgen en daarna mocht iedereen zelf een chocoladeletter spuiten. Hilariteit en heerlijke chocolade gegarandeerd! De prachtige letters zijn na een gezellige avond mee naar huis genomen en waarschijnlijk al ver voor 5 december opgegeten.

Vrijdagmiddag was er wederom een High tea, die wederom heel gezellig en lekker was. Op de vrijdagavond waren er 2 activiteiten tegelijkertijd; een wijnproeverij door Frans Lenferink en een bierproeverij door Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. Zoals verwacht gingen de meeste dames deze avond voor de wijn en de meeste heren voor het bier. Er zijn lekkere wijntjes en biertjes geproefd en maar weinig is in het spittoon (de uitspuugbak) beland, zoals dat eigenlijk hoort. De wijn en het bier waren daar veel te lekker voor!

Tijdens deze middagen en avonden bij Het Roode Hert, konden mantelzorgers meedoen met een winactie van schoonheidssalon Flawless By Merel uit Lemelerveld. Merel is zelf als kind een jonge mantelzorger geweest en wilde graag een mantelzorger verrassen met een gezichtsbehandeling. De loting heeft inmiddels plaats gevonden en de winnares is Mw. R. v.d. Meer. Zij heeft bericht gehad en er staat een afspraak gepland.

Als klap op de vuurpijl werden jonge mantelzorgers uitgenodigd om mee te gaan naar een pretpark. En niet zomaar een pretpark! Zaterdag 24 november zijn 35 kinderen en jongeren die opgroeien met zorg thuis of meehelpen met de zorg voor een familielid naar de Winter Efteling geweest. De kinderen en jongeren hebben zich de hele dag goed vermaakt in de Python, de Droomvlucht, de houten achtbaan Joris en de Draak, Villa Volta en de echte waaghalzen maakten ook nog een ritje in de Baron 1898.

Bent u ook mantelzorger en wilt u op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de gemeente Dalfsen? Meld u aan bij Saam Welzijn, dan ontvangt u de Nieuwsbrief ‘Mantelzorger in de gemeente Dalfsen’. info@saamwelzijn.nl of telefonisch via 0529-482121

Foto's 4
Geweldige verwenmomenten voor mantelzorgers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Geweldige verwenmomenten voor mantelzorgers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Geweldige verwenmomenten voor mantelzorgers - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: