Sint Willibrordusschool investeert in buitenonderwijs - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sint Willibrordusschool investeert in buitenonderwijs

VILSTEREN – De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar bewegend leren. Het is een innovatie manier van leren die het beeld van de stilzittende kinderen in een lokaal doorbreekt. Daarnaast laat het kinderen leren in een contextrijke leeromgeving en kunnen kinderen zich hierna beter concentreren.

De Sint Willibrordusschool in Vilsteren is ervan overtuigd dat het belangrijk is voor kinderen om veel buiten te zijn. Niet alleen thuis, maar ook op school. En hoe kan dat beter dan door buitenles te geven. Door het ‘buiten zijn’ als middel in te zetten om doelen met kinderen te halen, ontstaan er tal van mogelijkheden om verschillende vakgebieden met elkaar te verbinden en een rijke en betekenisvolle leeromgeving te creëren.
Binnenkort worden de leerkrachten op de Sint Willibrordusschool getraind in het geven van zinvolle buitenlessen. De omgeving van de school leent zich uitermate om te leren in en van de natuur.
Door de buitenlessen zijn de leerlingen veel aan het bewegen. Het belang van bewegen op jonge leeftijd is groot. Met het uitvoeren van bewegingen ontstaan en verbeteren verbindingen tussen verschillende hersendelen. Dit komt ten goede aan de cognitieve capaciteit van het brein. Door cognitieve taken te combineren met fysieke taken, worden de hersenen optimaal geprikkeld. Beweging zou dus dagelijks in het onderwijs aangeboden moeten worden, net als taal en rekenen. Op de Sint Willibrordusschool in Vilsteren combineren we dagelijks beweging met de lesstof in de buitenlucht.

Foto's 2
Sint Willibrordusschool investeert in buitenonderwijs - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: