Maurits  en Malik  weer bie de klomp op 8 dec. - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Maurits en Malik weer bie de klomp op 8 dec.

VILSTEREN – Vechtdalkamerleden Maurits von Martels (CDA) en Malik Azmani (VVD): “Goed beleid is beleid dat gemaakt wordt in samenspraak met inwoners’. Prinsjesdag is alweer even achter de rug en de Haagse politiek is alweer druk doende om de coalitieplannen met behulp van de bijbehorende begroting uit te voeren. Veel daarvan haalt de media, maar lang niet alles.

Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Malik Azmani (VVD) praten inwoners uit het Vechtdal op zaterdag 8 december graag bij over spraakmakende en minder opvallende zaken.

 

Al lijkt de Haagse politiek ver van ons bed, toch worden er ook zaken geregeld die belangrijk zijn voor Overijssel. Zo ging het tijdens de afgelopen week in de Tweede Kamer vooral over de wegen. “De N35 kreeg daarbij bijzondere aandacht en met een ingediende motie moet een definitieve oplossing voor het traject Wijthmen-Nijverdal dichterbij worden gebracht”, vertelt Maurits von Martels. “Verder stond het onderwerp kilometerheffing sterk in de belangstelling. Dat is een onderwerp waarover ik heel graag met inwoners uit het Vechtdal en Salland in gesprek zou gaan. Ik ben benieuwd wat men hier vindt van het fileprobleem en hoe zou dat opgelost moeten worden? Ik hoop echt dat mensen die daar een uitgesproken mening over heeft langskomen. Maar ook om over andere onderwerpen te spreken zijn inwoners uit onze regio van harte welkom”.

 

Malik Azmani was in de afgelopen periode weer druk met zaken rondom immigratie en asielbeleid. Daarnaast besteedt hij ook de nodige tijd aan zijn campagne voor de Europese verkiezingen. Desondanks maakt hij graag tijd vrij voor het politieke spreekuur in Vilsteren.

“Dat wil ik zeker niet missen”, benadrukt hij. “In het Vechtdal speelt het immigratievraagstuk geen hele grote rol, maar het gaat wel over hoe we omgaan met mensen. Ik vind het heel fijn om juist met mensen uit mijn eigen regio, waar het noaberschap een grote rol speelt, hierover van gedachten te wisselen. Ook om mijn werk straks in Brussel goed te kunnen doen moet ik weten wat er speelt in mijn eigen regio, want beleid dat zonder input van inwoners achter een bureau wordt bedacht, daar heeft niemand wat aan.”

 

Inwoners die graag met de Kamerleden van gedachten willen wisselen, worden ontvangen met koffie en thee door de echtgenotes van het duo. De gesprekken met de politici worden gehouden in een aparte vergaderkamer. Er worden geen groepsgesprekken gehouden, er is echt ruimte voor een persoonlijk gesprek. Mensen kunnen terecht over de meest uiteenlopende onderwerpen. Mochten de Kamerleden geen antwoord hebben op bepaalde vragen dan kunnen zij deze altijd overbrengen naar hun fractiegenoten in de Tweede Kamer of bij de Provinciale of gemeentelijke fracties.

Op de foto vlnr; Maurits von Martels en Malik Azmani voor de Hofvijver in Den Haag

 

 

Foto 1
Artikel delen: