Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 48 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 48

DALFSEN – Voor het tweede team stond maandagavond de thuiswedstrijd tegen de IJssel 1 uit Kampen op het programma. Rein Smit had Peter Braham als tegenstander. Een speler die vooral het korte spel goed in de vingers heeft en 90 caramboles moet maken. En dat liet hij in het begin direct ook al zien. Het verzamelen van de ballen ging hem goed af. 

Hij liet in de 9e beurt al een mooie serie van 18 noteren. Maar Smit scoorde geen hoge series doch maakte wel met regelmatig per beurt enkele caramboles waarvan de hoogste niet meer dan 6 bedroeg. In de 27e beurt mocht Smit zijn laatste en 49e carambole laten noteren. Zijn moyenne bedroeg 1.814. In de nastoot die Braham kreeg miste hij met als gevolg dat Smit 12 wedstrijdpunten kreeg en Braham er maar eentje tekort kwam. Zijn gemiddelde was 3.296. Hij kreeg daarmee wel 9 wedstrijdpunten. In de tweede partij maakten Jan Lindeboom en Bob Thijs er en lange maar wel een spannende partij van. Ook hier was het Lindeboom die met slechts 1 carambole verschil de winst pakte.

Dat deed hij in 36 beurten met een moyenne van 1.361 en zijn hoogste serie was 10. Thijs maakte 54 van de 55 die hij moest maken en ook hij kreeg 9 wedstrijdpunten. In de slotpartij had Albert Holsappel de pech dat hij nagenoeg geen enkele goede aanvangsstoot kreeg. Zijn tegenstander Peter van Keulen had meer geluk. Hoewel ook hij niet bijster goed op stoot was. Toch was hij het die na 27 beurten zijn 45e carambole maakte en daarmee 12 wedstrijdpunten pakte. Zijn gemiddelde was 1.666 en Holsappel, die ook 45 moest maken, kwam niet verder dan 28 gemaakte caramboles. Nog net genoeg voor 6 wedstrijdpunten en daarmee werd de eindstand 30 – 30. Een mooie uitslag.

 

Het eerste team kreeg dinsdagavond oude bekenden op bezoek: het eerste team van en uit Oudleusen. Invaller Andre Bouwman (75 te maken caramboles) had als tegenstander Jan Dunnewind (80 te maken caramboles). En het werd geen prima maar wel een spannende partij. Want na 32 beurten had Bouwman zijn 75 te maken caramboles op het scorebord staan. Dunnewind kwam er maar drie tekort. Beiden waren ook goed voor een hoogste serie van 10. In de voorlaatste beurt maakte Dunnewind nog een serie van 8 maar in de laatste beurt deed Bouwman hetzelfde maar toen had hij zijn 75 caramboles bij elkaar. Voor Dunnewind werden 9 wedstrijdpunten genoteerd en Bouwman kreeg terecht de volle 12 punten. In de tweede partij opende Harry Onderdijk tegen Herman Stolte. Na 6 beurten had Onderdijk nog geen carambole gemaakt terwijl Stolte direct begon met een serie van 7. In de 15e beurt was de stand weer gelijk: 21 tegen 21 maar in de 10 beurten daarna maakte Stolte met regelmaat zijn caramboles. In de 25e beurt was de eindstand 38 voor Onderdijk en Stolte sloot met een mooie serie van 7 af toen hij zijn 55e carambole liet noteren.

Voor Onderdijk waren er weinig aanvangsmogelijkheden en kon je zien dat Stolte het driebanden ook goed beheerst. De cijfers voor Onderdijk: 38 gemaakt in 25 beurten wat neerkomt op een gemiddelde van 1.520. Hij kreeg 5 wedstrijdpunten. Stolte zijn gemiddelde bedroeg 2.200. In de laatste partij nam Evert Hulleman (70) het op tegen Roelof van Leussen (55). Lang ging de partij aardig gelijk tegen elkaar op. Er werden geen hoge series gemaakt. Maar daar bracht van Leussen verandering in. In de 13e beurt maakte hij een serie van 10 en als je er dan al 15 meer moet maken, zoals Hulleman, dan moet je op zijn minst daar zelf ook een serie van zeker 10 tegenover kunnen zetten. Maar helaas dat bleef uit. Het was in de 20e beurt dat van Leussen met een serie van 7 zijn 55 te maken caramboles bij elkaar had. In de nabeurt maakte Hulleman nog wel de nastoot maar daar bleef het bij. Hij miste 21 van de 70 die hij moest maken. Zijn moyenne was 2.450 en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Van Leussen speelde met een mooi gemiddelde van 2.750. Uitslag: 24 – 33 voor Oudleusen 1

 

De Trefkoele 3 ontving BC Reijersdam 3 uit Kampen. Eric Analbers en zijn tegenstander Willem Kars speelden geen toppartij maar wel een spannende. Het duurde tot in de 33e beurt dat Kars zijn 37 te maken caramboles bij elkaar had. In de nabeurt moest Analbers – hij staat genoteerd voor 39 caramboles – nog drie caramboles maken, maar het werd er slechts één. Maar wel 9 wedstrijdpunten. Zijn moyenne was 1.121. In de tweede partij speelde Gerard Bijvang vanaf acquit tegen Herman Segveld. Halverwege de partij ging het nog aardig gelijk tegen elkaar op maar daarna bleek dat Segveld beter op stoot was. Na 28 beurten had hij zijn 37 te maken caramboles op het scorebord staan. Zijn gemiddelde was 1.321 en hij maakte een hoogste serie van 9. Bijvang moest genoegen nemen met 29 van de 39 caramboles die hij moet maken en daarvoor kreeg hij 7 wedstrijdpunten.

Zijn moyenne was 1.035 en zijn hoogste serie bedroeg 5. Aan Henk Krol dus de eer om toch nog voor de teamwinst te gaan. Dan moest hij winnen van Alie Hollander-Driessen. Tot de 22e beurt leek het er op dat de kloof niet te overbruggen was maar vanaf dat moment stokte de productie bij Driessen helemaal. In de resterende 8 beurten wist zij geen carambole meer te scoren. Het was Krol die in de 30e beurt zijn 37 caramboles bij elkaar had terwijl Driessen niet verder was gekomen dan 15 van de 35 die zij moest maken. Gevolg was dat zij slechts drie punten kreeg en toen bleek dat de eindstand toch nog een gelijkspel was geworden: 28 – 28. Krol zijn gemiddelde was 1.233 en zijn hoogste serie bedroeg 7.

 

De week werd donderdagavond afgesloten door het vierde team in een thuiswedstrijd tegen K.B.C. 1911 3 uit Kampen. Eerste man Gerard Verhaar wist na 34 beurten de winst te verzilveren tegen Ilona Hollander. Verhaar speelde met een moyenne van 1.088 en zijn hoogste serie was 8. Hollander kwam 10 van de 39 caramboles die zij moest maken tekort en zij kreeg 7 wedstrijdpunten. Henk Dijk trof een niet op stoot zijnde Paul Sleurink als tegenstander. In een stabiele partij pakte Dijk de winst voor zijn team. Hij had 34 beurten nodig voor de 33 caramboles die hij moest maken en zijn gemiddelde was 0.970.

Sleurink moest 27 caramboles maken maar kwam niet verder dan 13 en dat leverde hem dan ook niet meer dan 4 winstpunten op. Joop van Eldik had een taaie tegenstandster aan Simone Westerink. Het werd dan ook geen hoogstaande partij maar wel een lange en spannende partij. Pas na 50 beurten was het Westerink die haar 23 te maken caramboles als eerste op het scorebord had staan. Van Eldik bleef in de buurt van een gelijkspel maar kwam toch drie van de 31 die hij moest maken tekort. Hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Uitslag: 33 – 23 voor De Trefkoele 4.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Foto 1
Artikel delen: