Alzheimer Café Dalfsen 17 december a.s.

DALFSEN – Op maandagavond 17 december is er Alzheimer Café in Brasserie ‘De Zeven Deugden’, Prinsenstraat 2, 7721 AJ Dalfsen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn dan van harte welkom. Het thema is: “Mogelijkheden wanneer het thuis lastiger wordt”.

Om 19.30 uur start het programma (inloop vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

Op 17 december kunt u als bezoeker kennis maken met allerlei mogelijkheden die ingezet kunnen worden als het moeilijker wordt voor de mantelzorger(s). Er zullen verschillende mensen aanwezig zijn die vanuit hun beroep te maken hebben met dementie en u meer over kunnen vertellen over de ondersteuningsmogelijkheden. U kunt antwoord krijgen op vragen als: Hoe komt je aan een casemanager dementie? Wat kan een ergotherapeut voor ons betekenen? Waar kan ik meer informatie over (omgaan met) dementie krijgen? Zijn er mogelijkheden op het gebied van dagbesteding of respijt en hoe vragen we dat dan aan? Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om antwoord te krijgen op specifieke vragen die u wellicht heeft.

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd/is mogelijk gemaakt door: Alzheimer Nederland, Saam Welzijn, Werkgroepen Mantelzorg Dalfsen-Lemelerveld-Nieuwleusen, Woonzorgcentra De Hulstkampen, Brugstede en Rosengaerde.
Algemene informatie over dementie is aanwezig op onze foldertafel.

Informatie
Voor informatie kunt u terecht bij:
Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383

Artikel delen: