‘Bloazen & Brouwen Festival!’ - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

‘Bloazen & Brouwen Festival!’

DALFSEN –  Zaterdag 8 december ‘Bloazen & Brouwen Festival!’. Nog een paar puntjes op de i zetten en dan barst het ‘Bloazen & Brouwen Festival’ los op zaterdag 8 december! Tussen 14.00 en 20.00 uur is het volop genieten geblazen in en rond de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij aan de Molendijk in Dalfsen.

Rode draad deze dag is het doordringende geluid van de midwinterhoorn en het smaakvolle Midwinterhoornbier van de Vechtdal Brouwerij. Natuurlijk is de Vechtdal Brouwerij deze dag volop in kersttooi gehuld.

Vanaf 14.00 uur geven de midwinterhoornblazers van de Bloasgroep Dals’n en De Vlijtblazers uit Wapenveld het startsein voor een paar oergezellige en sfeervolle uurtjes praot’n, luisteren, kijken, kopen, doen. En natuurlijk proeven, eten en drinken.

Na een warm onthaal door de ‘bloazers’ is het goed toeven in en rond de brouwerij. Even proeven van de ter plekke bereide gerechtjes van Dinie en Jaap van Dijk. Zoals een biermosterdsoepje, een kipspiesje en enkele andere lekkernijen. Even verderop smullen van een stoofpotje of hamburger van het vlees van de Wagyu koeien van de Runderen van Rechteren. Of met één van de heerlijke Vechtdalbieren in de hand knabbelen aan een stukje speciale (bier)kaas van Heileuver Kaasboerderij en gelijk een mooie boerenkaas voor thuis kopen.

Bent u nieuwsgierig naar het brouwproces? Dan kunt u zien hoe twee groepen liefhebbers van speciaalbier onder leiding van meesterbrouwer Jos Verlaak hun eigen bier brouwen.

Intussen kunt u ook leuke kerstkadootjes scoren bij de stand van de Stichting Philadelphia. Of ‘Joris Bezorgt’ eens vragen wat hij voor u kan betekenen.
En wie erg benieuwd is naar de cigarbox gitaren van Henri Grootenhuis, valt met de neus in de boter. Na zijn succesvolle uitverkochte musical in theater de Stoomfabriek 2 weken geleden, demonstreert hij graag hoe hij deze gitaren maakt en hoe hij zijn mooie songs daarmee begeleidt. Enne, vraag hem vooral het hemd van het lijf!

Om circa 18.00 uur laten de jachthoorns van De Vlijtblazers zich horen. Schaar u in stijl met het Midwinterhoornbier in de hand om de blazers heen!

Weer of geen weer. In de Vechtdal Brouwerij is het op 8 december gezellig, warm en aangenaam verpozen. U krijgt zó’n mooi programma aangeboden dat thuisblijven absoluut geen optie is!
U bent van harte welkom!

Artikel delen:
Foto 1