Meet & Greet Von Martels, Azmani en Futselaar

VILSTEREN – Met drie man sterk zaten ze daar zaterochtend in De Klomp in Vilsteren: Maurits von Martels (CDA), Frank Futselaar (SP) en Malik Azmani (VVD). Futselaar was daar op uitnodiging van zijn collega-Tweede Kamerlid Von Martels. Niet zonder reden, want het weinig servicegerichte CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) was een van de onderwerpen van gesprek.
Zwollenaar Frank Futselaar was per trein naar Dalfsen gereisd en vervolgens per OV-fiets naar Vilsteren gepeddeld. Natgeregend schoof hij aan bij zijn Haagse collega’s om daar het relaas aan te horen van docent installatietechniek Kobus Keetman over de verlenging van zijn groot rijbewijs waar het CBR maar liefst drie maanden de tijd voor nam. “Ongelooflijk bureaucratisch en niet van deze tijd”, aldus Keetman die een gewillig oor vond bij de drie politici. Kort na de landelijke verkiezingen (in 2017, red.) schreef Keetman alle Tweede Kamerleden aan om de lange wachttijden bij het CBR aan de kaak te stellen. Met resultaat, want het kwam zaterdag tot een uitvoerig en verhelderend gesprek met Futselaar, Azmani en Von Martels. Toeval of niet, diezelfde avond besteedde het televisieprogramma Kassa ruim aandacht aan de lange wachttijden bij het CBR.

Jan Post, de voorzitter van de Landelijke Beroepsgroep Kwaliteitsbevordering Rijschoolhouders (LBKR) die eerder zijn zorgen deelde over de certificering van rijschoolhouders, deed verslag van de vorderingen die zijn werkgroep maakt en hoe de politiek daar inmiddels serieus werk van maakt.
Bijna vanzelfsprekend kwam ook de aangenomen motie van Maurits von Martels over de versnelde verbreding van de N35 aan de orde. Daarmee komt een definitieve oplossing voor het traject Wijthmen-Nijverdal weer een stap dichterbij.

Molenaar Pieter de Jong uit Hoonhorst sprak over een conflict dat hij heeft met de financiële geschillencommissie Kifid, de ING en de Levob-bank. Dat alles naar aanleiding van een woekerpolis. Bij het aanvragen van een creditkaart bij zijn eigen bank (ING) werd hij geconfronteerd met een BKR-registratie en vecht sindsdien als een Don Quichot tegen de windmolens. Zijn verhaal maakte veel los en wordt zeker vervolgd.

Von Martels en Azmani willen er voortaan een gewoonte van maken om bij elk politiek spreekuur een collega Tweede Kamerlid uit te nodigen. Frank Futselaar liet weten zeer geïnspireerd te zijn geraakt door de ontmoetingen en denkt erover het idee voor een meet & Greet op te pakken met zijn fractie.

Artikel delen: