Optreden  Stuwzangers 2

 Optreden Stuwzangers 2

DALFSEN – STERREBOS – In Partycentrum Het Boskamp  was het zondag een groot feest. De vooraankondiging van het kan wel eens vol worden  was zeker niet te veel gezegd.  En…. het werd een groot feest tijdens de 3 sessies van de Stuwzangers uit Vilsteren. Tot de laatste tonen van  het succesvoller koor bleef men de verrichtingen gade slaan.

 

Wat hebben we genoten, klonk even na  17.00 u. vanuit het publiek.  Reeds om 13.00 u. begon de toeloop richting de komende optredens van shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren  in het Partycentrum Het Boskamp tussen Heino en Dalfsen.
Het is reeds een traditie de optredens van de Stuwzangers uit Vilsteren. En de belangstelling blijft  enorm. Het  werd een volle bak, ja zeer volle bak. Willy Schrijver was zeer tevreden en heeft de Stuwzangers gelijk maar weer vastgelegd voor 8 december 2019.

Om 14.30 u. kwam de ‘opmars’ van het koor onder begeleidende muziek door het combo met Sail along silvery moon met de dirigent Flip Jonkman op tenor saxofoon. Ook waren er mensen die juist gecharmeerd waren van de saxofoon zo bleek later.
Nieuwe nummers  passeerden met succes  zoals Mannen taan het zeil,   In de kroeg van O Connel de Ier, Die weisssen Segel von Santa Monica  en Het dondert en het bliksemt.
Solisten waren deze middag Gert Hoekman,  Jan Kortman, Gerard Kleinherenbrinnk, Bennie Boersma en Henk v.d. Kolk.
Het grote feest barstte volop los tegen het eind toen de ‘Rhein und Trinklieder Medly werd ingezet , inclusief een polonaise  die zelfs een vervolg kreeg naar buiten!
Helemaal feest werd het daarna met Het dondert en het bliksemt van Guus Meeuwis en nu in een nieuwe versie van de Stuwzangers. Het spatte er van af! Wat een feest! Geroemd werd  ook de uitstraling  aldus bezoekers uit Veendam.
Dat wordt zeker overal verder verteld want de bezoekers kwamen uit de gehele  regio tot ver daarbuiten. Er werden mensen gesignaleerd uit Zaanstad, Heelsum, Veendam  en Apeldoorn. Allen  hebben de prachtige locatie Het Boskamp weten te vinden.

Jan de Mink onze geluidsman bediende weer prachtig de knopjes. Dat de datum voor volgend jaar nu reeds vaststaat is heel mooi. Velen  hebben de dirigent na afloop toegezegd dat ze er dan weer bij zijn.
Tijdens de optredens gingen enkele dames van de bediening met ‘de pette’  rond. Het is gratis aldus Willy van het Partycentrum  en….een financiële tegemoetkoming brengt dan volgend jaar wederom de Stuwzangers op het podium.
Nog enkele optredens en dan zit ook het jaar van de Stuwzangers er op. Maar liefst 53 optredens gingen met veel succes voorbij.

 

Artikel delen:
Foto 1