Wat zit daar in het bos? - Foto: Gruune Jopie
Foto: Gruune Jopie

Wat zit daar in het bos?

VILSTEREN – Rij ik binnendoor naar Giethmen, waarom ligt dat eigenlijk niet bij Wijthmen? Of eigenlijk andersom, waarom ligt Wijthmen niet bij Giethmen in de buurt want tenslotte ligt Besthmen er ook al. Dat hoort toch bij elkaar te liggen? Of is dat weer Gruune Jopie logica?

Maar goed, ik rij daar dus in de buurt en kijk uit mijn raampje en zie er een prachtig heideveld liggen met hier en daar een boompje, struikje en den. Zo dicht bij en had het nog nooit gezien. Prachtig, lijkt de Veluwe wel.

 

Draai ik gezicht naar de weg want er komt een tegenligger aan en even later kijk ik de andere kant op en ja, nu snap ik het. Daar doemt de Gasunie op met zijn enorme hallen, wegen, hekken en geheimzinnige pijpen met machines er aan.

Dat gas is toch van ons allen en ook voor ons allen? Tegenwoordig komt er veel gas uit het Noorden en Oosten volgens mij. En dan denk ik aan Noorwegen en Rusland. Aantal jaren geleden waren ze nog met een hele, hele dikke pijp bezig die ze stiekem in de grond gegraven hebben. Ze gaven er in ieder geval heel weinig publiciteit aan zoals met andere werken vaak wel anders is.

Doordat de, beetje geheimzinnige Gasunie daar verstopt zit, let je dus niet op dat mooie heideveld wat er ligt.

 

Wat zouden ze daar nu allemaal doen? Het is een verdeel station volgens mij, van vroeger uit van het Noorden en Oosten van Nederland naar de rest van Nederland en nu dus iets meer Europees gericht. Eigenlijk heel dicht bij en toch zo mysterieus en geheimzinnig. Ze hebben ook nooit geen open dag of zoiets volgens mij. Zoals gezegd, dat gas is toch van ons allen en voor ons allen.

 

Groetn Gruune Jopie

Artikel delen:
Foto's 3
Wat zit daar in het bos? - Foto: Gruune Jopie
Foto: Gruune Jopie
Wat zit daar in het bos? - Foto: Gruune Jopie
Foto: Gruune Jopie