Best of Foo bij Café Calluna

Best of Foo bij Café Calluna

OMMEN – Zaterdag 22 December bij Café Calluna op het podium.
“VPRO’s 3voor12 heeft het goed gezien: het coveren van de Foo Fighters lijkt op het eerste gezicht een onmogelijke taak.

Maar na een dampende avond concludeert het alom gewaardeerde platform voor alternatieve popmuziek: Best of Foo beschikt wel degelijk over de muzikale power die de ‘Foo’s’ ook uitstralen”, zo valt te lezen op de website van de tributeband. Foo Fighters is één van de meest bepalende en succesvolle rockbands van de laatste decennia. Als slotact op de grootste festivals is Foo Fighters bovendien een ongekend energieke podiumact. Gigantisch populair, mede door de aimabele frontman Dave Grohl. En dus heeft Nederland een heuse tribute: Best of Foo.

Best of Foo telt vijf muzikanten die hun sporen verdiend hebben in het professionele circuit. Met als frontman de in Engeland geboren Andrew Elt (Gin On The Rocks, Sleeze Beez) heeft de band een ijzersterk visitekaartje. Daarop prijken ook de namen van drummer Lambert van den Munckhof (Action in DC), bassiste Natasja ‘Pebbles’ Thijssen (Purple Haze) en de gitaristen Erik van der Ven (Bodine) en Tom Verstegen (Atomic Rock). Best of Foo combineert pure power met meer ingetogen momenten en schakelt daarmee moeiteloos tussen de stijlen die Foo Fighters zo kenmerken. Of zoals Dave Grohl zegt: “We’re all suckers for a beautiful melody.”

Aanvang 21.00 uur Café Calluna  Stouweweg 5 Ommen

Foto 1
Artikel delen: