De  Palthehof Kerstwandeling - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

De Palthehof Kerstwandeling

NIEUWLEUSEN – Woensdag 26 december werd, zoals de traditie  wil,  in Nieuwleusen  vanuit Museum Palthehof de kerstwandeling georganiseerd. Bij het museum was het een gezellig binnenkomen; op het voorplein branden al vroeg de vuurkorven en zorgen met de groene kerstversiering voor aan de uitnodigende welkomstsfeer.

Ruim honderd deelnemers begonnen  tussen 11.00 en 13.00 uur aan de wandeling, die was geïnspireerd op de Gedichtenroute Nieuwleusen. De route ging door het Zuiderpark en het Hulsterpark naar het rustpunt in Den Hulst,  bij de boerderij van de familie Huls. Vandaar ging het via het particuliere, voor de wandeling opengestelde pad, tussen de weilanden door naar De Smeule en via het Molenpad en de begraafplaats naar het Palthebos, over de oude, sfeervolle begraafplaats naast het museum.

Het was goed wandelweer, een mooie route, deels bekend, maar ook met verrassende stukjes waar zelfs Nieuwleusenaren nu voor het eerst kwamen. Ook van buiten het dorp,zoals van Hardenberg, Enter en Ommen kwamen deelnemers. Warme drankjes en vooral de snert zorgden voor het opwarmertje bij terugkomst in het museum. Daar was aandacht voor de kersttentoonstelling. De film met nostalgische winterbeelden van op sloten en het kanaal schaatsende mensen liet zien hoeveel strenger de winters in Nieuwleusen waren en hoeveel gezelligheid dat met zich meebracht. De kerstwandeling is daar nu een goede opvolger voor.

 

Foto's 2
De  Palthehof Kerstwandeling - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: