3e Kerstdagrit 2018: Toerclub breekt records - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

3e Kerstdagrit 2018: Toerclub breekt records

DALFSEN – Steeds meer groeit het besef dat de vervetting van de Nederlander krachtig bestreden moet worden, wil ons volk niet reddeloos ten onder gaan. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat zich voor de start van de traditionele 3e Kerstdagrit van Toerclub Dalfsen  maar liefst 58 leden (40 mannen en 18 vrouwen) hadden gemeld,  een record in de clubgeschiedenis.

Allen waren ze vast besloten om de verwoestende effecten van het kerstdiner er weer af te trappen. Om de tocht beheersbaar te houden waren de deelnemers in 4 groepen verdeeld, waarvan 2 hadden gekozen voor een afstand van 90 km en de andere 70 km hadden te overbruggen.

Het organisatiecomité had een schitterende tocht uitgezet. Kiest de Toerclub voor zijn wekelijkse trainingsritten in de winter doorgaans voor het Vechtdal en de daarin aangelegde ATBroutes, deze derde kerstdag ging het richting het hart van Salland, de streek die grofweg begrensd wordt door het Vechtdal in het noorden, de IJsselvallei in het westen, de heuvelrug in het oosten en de A1 in het zuiden. Het Sallandse platteland is een rustig gebied, met een afwisseling van agrarisch en natuurgebied, weinig spectaculair en juist daardoor rustig en authentiek. Je vindt er tientallen paden en (landbouw)weggetjes, de meeste onverhard, soms een stuk asfalt er tussen, soms door een bos, dan weer langs een wetering. Het is er voortdurend draaien en keren en als je niet heel goed oplet raak je gemakkelijk de weg kwijt.

Via uitgebreide omzwervingen langs en door Heino leidde de rit naar een verrassende koffiestop op een boerenerf in de Velnerhoek, waar brandende vuurkorven de toch al mystieke sfeer tussen kerst en oud en nieuw nog verhoogden. Daarna ging de lange afstandsrit over de ATBroute rond de Haere in Diepenveen, terwijl de 70km rijders aanlegden voor de lunch in Boskamp. Ook de terugtocht naar Dalfsen kende vele verrassende elementen. Nog gesterkt door een warme chocolademelk in de buurt van het Reelaar bereikte iedereen tenslotte tegen het vallen van de duisternis het clubhuis van de Toerclub aan de Gerner Es. Daar werd het organisatiecomité bedankt voor deze prachtige dag en werden natuurlijk de geleverde prestaties uitvoerig nabesproken.

Daarmee zit 2018 voor de Toerclub er op. Het was een subliem fietsjaar, waarin de TCD-ers samen grofweg een half miljoen kilometers hebben afgelegd. Op 1 januari vinden de eerste activiteiten van 2019 al weer plaats, in het bijzonder van Jan Ardesch, die gestoken in clubtenue in de Vecht springt ten bate van het ALS-onderzoek.  Hij kan gesponsord worden: € 10,- op banknr NL35 RABO 0312 8171 50 tnv J.Ardesch onder vermelding van ALS

 

Artikel delen:
Foto 1