Een winterse reis als opwarmertje in de Grote Kerk - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Een winterse reis als opwarmertje in de Grote Kerk

DALFSEN – Een winterse reis als opwarmertje naar Meesters en Gezellen? Op de eerste zondagmiddag van 2019, 6 januari, voert de tenor Harry van Berne, begeleid door Marien van Nieukerken op piano, de beroemde liederencyclus “Winterreise” van Franz Schubert uit in de Grote Kerk te Dalfsen.

Enkele jaren geleden ontstond het plan om de vruchtbare samenwerking tussen Harry en Marien, om te zetten in een CD-project. Dat werd, na een crowdfunding, “Winterreise”, nu dus live te zien en te beluisteren bij Cultureel Café Dalfsen.

 

Extra bijzonder was het, dat de Winterreise van Schubert bij de klassieke radiozender NPO 4 tot de “nummer één” van de Hart & Ziellijst 2018 werd gekozen, met als nummer twee de Mattheus Passion, al jaren de vaste winnaar.

Harry van Berne is geen onbekende in Dalfsen: Hij trad meerdere malen op als Meester van de tenorgroep bij het project Meesters & Gezellen van zanger en zangpedagoog Geert Gerghs. Op dit moment is hij actief betrokken bij het verwerven van internationale ondersteuning voor dit project. Ook om de diversiteit van het project te vergroten zal daarom dit jaar worden gewerkt met Meesters en de dirigent van het Fins kamerkoor.

Harry van Berne studeerde solozang aan het conservatorium van Amsterdam bij Erna Spoorenberg. Sindsdien zingt hij als solist bij gerenommeerde koren en dirigenten. Harry maakt deel uit van het solistisch bezette Quink vocaal ensemble en het Gesualdo consort. Ook is hij freelance verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Harry is als hoofdvakleraar solozang verbonden aan het ArtEZ conservatorium.

 

Marien van Nieukerken studeerde piano bij Thom Bollen. Hij specialiseerde zich in het vak van begeleider, speciaal van zangers. Marien was jarenlang verbonden als coach voor jonge zangers aan het conservatorium in Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het ArtEZ conservatorium, waar hij liedbegeleiding doceerde.

 

De uitvoering wordt gehouden op zondagmiddag 6 januari 2019 om 15.00 uur in De Grote Kerk, Kerkplein 31 te Dalfsen. De kerk is open om 14.15 uur.  Voor e-tickets of voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl,  of bel 0529-432798.

De bijgevoegde foto kan geplaatst worden i.k.v. deze PR-uiting. Graag vermelden: foto Diederik Rooker

Artikel delen:
Foto 1