Karel Stevens is vrijwilliger van de maand januari 2019

Karel Stevens is vrijwilliger van de maand januari 2019

Karel is uitgeroepen tot vrijwilliger van de maand vooral vanwege zijn jarenlange inzet voor de Trefkoele+.

Tijdens zijn werkzame leven als leidinggevende bij de MTS en later Deltion heeft hij zich in zijn vrije tijd veel ingezet als begeleider van leerlingen met een probleem.

Karel deed en doet meer; onder meer deed en doet hij veel aan sport. En een sportvereniging heeft altijd behoefte aan mensen die wat regelen en organiseren. Zo kwam Karel vanzelf in de besturen van de tennisvereniging en de volleybalvereniging DALVO terecht.

Daar bleef het niet bij, want vanuit het bestuur van DALVO nam hij zitting in het bestuur van de Trefkoele, of beter de Stichting Ontmoetingscentrum Dalfsen.

In dit bestuur kreeg Karel met zijn electro-technische achtergrond als speciale taak het beheer van het gebouw. Vanwege de ‘vernieuwbouw’ betekende dit wel een hele bijzondere taak. Hij heeft dan ook – als vrijwilliger – naast alle professionals heel veel tijd en energie in de voorbereiding en de uitvoering van de bouwwerkzaamheden gestoken. Het was geregeld een halve dagtaak. Maar er viel wat te ontwikkelen en dat maakte het ook interessant en leuk.

“Je geeft wat, maar je krijgt ook wat”.

Het resultaat mag er zijn: de Trefkoele+ is een prachtige voorziening voor alle inwoners van de kern Dalfsen geworden. Dat koning Willem Alexander het gebouw heeft geopend heeft aan alle inzet een bijzonder cachet gegeven.

Dit najaar heeft Karel na 10 jaar afscheid genomen van het bestuur.

De drijfveer is steeds geweest: het leveren van een bijdrage aan de gemeenschap. Je draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie en het geheel. Maar die inzet draagt ook weer bij aan je eigen ontwikkeling. Je geeft wat, maar je krijgt ook wat.

Dat beeld wil Karel ook wel doorgeven aan jonge mensen.

Tekst en foto: Jaap Hadders

Artikel delen: