Korfballers d’Ommerdieck beginnen 2019 met winst

NIEUWLEUSEN – Na een maand rust waren de spelers van d’Ommerdieck goed gemotiveerd om een wedstrijd te spelen. In Dedemsvaart werd er tegen Avereest 1 gespeeld. In de aanval stonden Gerja Eykenaar, Nienke Rijkeboer, Martin Alteveer en Robert Batterink.

In de verdediging Esther van Dijken, Astrid Aalbers, Jasper Ekkelenkamp en Stefan van Veldhuizen.

Een prachtig begin na drie minuten stond d’Ommerdieck voor met 0-2 door doelpunten van Gerja Eykenaar en Martin Alteveer, die een strafworp benutte.

Avereest kwam terug tot 1-2, waarna Stefan van Veldhuizen raak schoot 1-3. Avereest kwam terug tot 3-3 en zelfs voor 4-3. Maar na deze kleine inzinking begon d’Ommerdieck de kansen beter te benutten. En schoot vijfmaal achter elkaar raak : 4-8.Na 5-8 was de ruststand 5-9.

In de tweede helft werd er gewisseld Agnes Compagner kwam in het veld voor Astrid Aalbers en Jasper Batterink voor Jasper Ekkelenkamp.

D’Ommerdieck begon met aanvallen en  Agnes Compagner schoot gelijk raak en één minuut later gevolgd door Jasper Batterink 5-11. Na 6-11 bleef d’Ommerdieck goede aanvallen opzetten en wist ze ook af te ronden 6-13. Na 7-13 kon d’Ommerdieck de bal in de aanval houden om zodoende voldoende kansen te scheppen om doelpunten te maken. Er werd weer vijfmaal op rij raak geschoten

7-18. Na 8-18 zorgde Jasper Batterink voor het laatste doelpunt voor d’Ommerdieck. Eindstand 8-19.

Een mooie wedstrijd met een goede inzet van alle spelers van d’Ommerdieck.

Doelpuntenmakers : Stefan van Veldhuizen 5x, Nienke Rijkeboer 4x, Martin Alteveer 3x,Gerja Eykenaar 2x, Jasper Batterink 2x, Astrid Aalbers 1x, Jasper Ekkelenkamp 1x en Agnes Compagner 1x.

Zaterdag 12 januari speelt d’Ommerdieck thuis in de Spil tegen Amicitia, die nu op de tweede plaats staat. Aanvang 14.40 uur.

Artikel delen: