Famke Minnee en Stefan Westenbroek naar NK allround - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Famke Minnee en Stefan Westenbroek naar NK allround

DALFSEN – Zaterdag in Groningen en zondag in Deventer streden vijf van onze B-junioren om een plekje op het NK allround. B2’s Famke en Stefan plaatsten zich direct, via respectievelijk een vijfde en eerste plaats bij deze selectiewedstrijd voor het noordoostelijk deel van Nederland.

De eerstejaars B-junioren Joep Wennemars (achtste), Mees Hulst (zestiende) en Niels Meijer (negentiende) kunnen zich opmaken voor de landelijke selectiewedstrijd in Dronten, op 19 januari. Wennemars kwam net twee plaatsen te laag uit voor directe plaatsing, een prima prestatie in zijn eerste jaar bij de B-junioren. Hulst begon als 32e en laatste aan de wedstrijd en klom ‘even’ op naar het linker rijtje. Meijer, met clubrecords op de lange afstanden, verraste door op de 500 maar een plaats lager te eindigen dan op de 3000 meter.

Op 19 januari is ook de jaarlijkse landenwedstrijd tussen Duitsland, Noorwegen en Nederland in Groningen. Daarvoor rijden de ook direct geplaatste C-junior Loek van Vilsteren en Westenbroek en Minnee op 11 of 12 januari in Heerenveen een selectiewedstrijd.

Artikel delen:
Foto 1