Alzheimer Café Dalfsen 21 januari a.s. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Alzheimer Café Dalfsen 21 januari a.s.

DALFSEN – Op maandagavond 21 januari is er Alzheimer Café in Zalencentrum De Overkant, Kerkplein 22, 7721 AD Dalfsen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn dan van harte welkom. Het wordt een muzikale start van het jaar met de éénakter ‘Waar zit hier het lichtknopje’

Om 19.30 uur start het programma (inloop vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

Aan de hand van liedjes en anekdotes vertelt Ernst Buning het verhaal over de periode dat zijn vrouw leed aan dementie. In een levendige voorstelling neemt hij de toehoorders mee in de achtbaan van emoties: het ongeloof, de frustraties, de ongemakkelijke momenten, de liefde, het -vaak tevergeefs- blijven zoeken naar contact in de laatste fase van de ziekte en uiteindelijk de acceptatie van het onvermijdelijke.
De Eenakter is een herkenning voor velen die met deze ziekte te maken hebben. Ernst wil bijdragen aan meer begrip voor mensen met dementie en voor degenen die voor hen zorgen. Vaak zit men met de handen in het haar en weet niet goed om te gaan met de situatie. De Eenakter is van groot belang omdat het verhaal herkenbaar is en uitnodigt ervaringen met elkaar te delen.

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Algemene informatie over dementie is aanwezig op onze foldertafel.

Informatie
Voor informatie kunt u terecht bij:
Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383

Artikel delen:
Foto 1