Wandelvereniging Greenshoes is geen groentje meer - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Wandelvereniging Greenshoes is geen groentje meer

DALFSEN – Greenshoes bestaat al meer dan 10 jaar en is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging.. Eind december vorig jaar heeft de vereniging voor de tiende keer het inmiddels landelijk bekende midwinterhoorn wandelevenement gehouden. Ook dit jaar kwamen er weer meer deelnemers.
Ongeveer 65 vrijwilligers, 40 midwinterhoornblazers, 15 dansers en 30 muzikanten, waaronder het bekende duo Ontfank Gheselle (die middeleeuwse en oude muziek speelden op draailier, Duitse en Hollandse doedelzakken, trom en fluit) hebben 2600 wandelaars verrast met dans, muziek, snert en glühwein of ander drinken. Er is bijna 500 liter snert warm gemaakt en er zijn vele liters glühwein doorgegaan. Maar ook heel veel glaasjes wintersap, een nieuw warm drankje zonder alcohol.
De vele deelnemers waren zeer tevreden over de nieuwe routepijlen, gesponsord door enkele plaatselijke ondernemers. Ook de prijsjes die beschikbaar gesteld waren vielen enorm in de smaak.

Maar de vereniging doet veel meer dan alleen het organiseren van de midwinterhoorntocht! Elk jaar op tweede pinksterdag is er de Groene Looper en half september de Imminkhoevetocht. Verder worden er vanaf mrt bijna wekelijks een wandelingen aangeboden met gids of kaartlezer. Vaak in de regio maar enkele keren per jaar ook elders in Nederland en soms zelf naar het buitenland. Kijk maar eens op www.greenshoes.nl

Je kunt je hier ook als lid van de vereniging opgeven en profiteren van de vele voordelen als wandelaar.
Er zijn er al meer dan 100 voor gegaan.
Door al dit succes wringt de schoen wel in beetje wat betreft vrijwilligers, commissie- en bestuursleden. Door ziekte zijn we met spoed op zoek naar een nieuwe secretaris. Verder hebben we ook dringend behoefte aan route beheerders en commissieleden die het bestuur ondersteunen.
Anders zullen we ingrijpende veranderingen door moeten voeren en enkele activiteiten af moeten stoten, misschien wel de midwinterhoorntocht want dit kost de meeste moeite en zijn veel vrijwilligers voor nodig. Kijk eens op de site en geef je op als lid of vrijwilliger of neem contact op met 06-48434468

 

Artikel delen:
Foto 1