De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

De Kleine Kornuiten boert bewust

DALFSEN – Op zaterdag 12 januari heeft de onthulling van het bord van Vechtdal Boert Bewust plaatsgevonden bij de familie Noordman (Kleine Kornuiten). Daarmee is dit bedrijf de eerste in de gemeente Dalfsen.
Boert bewust is een (landelijk) initiatief om de verbinding tussen boeren en burgers te zoeken, het gesprek aan te gaan om bewustwording tot stand te brengen.

Iedere dag bezoeken de kinderen van de kinderopvang de boerderij. Op een laagdrempelige manier leren zij waar de melk vandaan komt, hoe een kalfje wordt geboren, het gras wordt gemaaid en hoe de boer zijn werk doet. Kortom; waar een groot deel van hun eten vandaan komt. Door het jaar heen worden er activiteiten georganiseerd waarbij ook ouders en grootouders de boerderij bezoeken, hierbij wordt er vaak met veel verbazing gekeken naar hoe de kinderen zich bewegen op de boerderij, hoe thuis ze zich voelen.

Tijdens die momenten is er altijd mogelijkheid voor een gesprek tussen boer en burger over het boerenleven.
“We zijn trots om zoveel kinderen mee te laten liften op het boeren(buiten)leven! Voor ons de belangrijkste reden deze trotst zichtbaar te maken door ons aan te sluiten bij Vechtdal Boert bewust!” Aldus Ronald en Karla Noordman.

Tijdens de open dag op 21 mei jl is er geld gevraagd te schenken voor de realisatie van een AED. Deze is inmiddels aangeschaft en hangt op een centrale plek op het bedrijf en bereikbaar vanaf de weg. Door de aanmelding bij de Nederlandse hartstichting kan deze ingezet worden bij reanimaties. Ook hier werd aandacht aan besteed tijdens de onthulling van het bord.

Gasten werden voor de onthulling ontvangen door het bestuur van Vechtdal Boert bewust verwelkomt met een Smoothie, gemaakt van onze eigen melk met vechtdaljam en een vleugje kaneel voor een winterse Smaak gemaakt door het Roode Hert.
Na de onthulling was er mogelijkheid een kijkje te nemen bij de kinderopvang en de boerderij.

En waren er verschillende andere Vechtdal producten te proeven; koek gemaakt van granen afkomstig van Eddy Schwieters, gemaakt door van der Most. Een hamburgers van het vlees afkomstig van familie Simons en bereid door het Oude Station en een heerlijk blokje Bel Leerdammer kaas waar de melk van de familie Noordman aan geleverd wordt.

Artikel delen:
Foto's 18
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
De Kleine Kornuiten boert bewust - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma