Wedstrijdverslag Morrenhof-Jansen Dalfsen – HV Quintus - Foto: Ingezonden foto

Wedstrijdverslag Morrenhof-Jansen Dalfsen – HV Quintus

DALFSEN – De eerste thuiswedstrijd van de handbaldames van Morrenhof-Jansen Dalfsen in 2019 is direct al tegen HV Quintus, de koploper. Gezien het verloop van het seizoen tot nu toe is dat een zware opgave.

Er wordt begonnen met een heel offensieve verdediging en daar hebben de dames uit Kwintsheul het best lastig mee. Ze krijgen weinig kans om aanvalscombinaties uit te spelen. Dalfsen neemt in het begin de leiding, maar het verschil wordt de hele eerste helft eigenlijk niet groter dan 2 punten. Na een tijdje vervallen de Dalfser dames weer in het vertrouwde 6-0-concept en daar weet Quintus beter raad mee. Halverwege deze helft komt Quintus voor het eerst op voorsprong, maar ook zij lopen niet meer dan 2 punten weg. Op slag van rust wordt het verschil voor het eerst in de wedstrijd 3 punten (13-16).

In de tweede helft start Dalfsen weer met de offensieve verdedigingsvariant en komt weer terug tot op 1 punt verschil (16-17). Deze manier van verdedigen leidt er echter ook toe dat regelmatig aan de noodrem getrokken moet worden en dat heeft de nodige tijdstraffen en 7 meters tegen tot gevolg. Quintus is daardoor in staat de voorsprong weer te vergroten tot 5 punten (18-23). De wedstrijd lijkt dan gespeeld, maar Dalfsen blijft vechten en de meiden laten de kop niet hangen.

Puntje voor puntje wordt van de achterstand afgesnoept tot 22-24. Met name Nele Antonissen is goed op schot en zal uiteindelijk 12 keer scoren. Mede daardoor wordt zij na de wedstrijd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. Quintus heeft echter in Daisy Hage een speelster die vandaag, totdat zij met rood wordt weggestuurd, met haar 7 meterworpen bijzonder efficiënt is (9 uit 9) en dat doet Dalfsen uiteindelijk de das om. Quintus geeft de voorsprong niet meer uit handen en loopt zelfs nog iets uit aan het eind, waardoor de einstand op 26-30 uitkomt.

Volgende week zaterdag (19 januari) is om 19.00 uur direct de volgende thuiswedstrijd. Dan komen de dames van Geonius/V&L naar de Trefkoele+. Qua punten ontlopen deze ploegen elkaar nauwelijks, dus dat belooft een spannende wedstrijd te gaan worden.