Nieuwe scoutingjaar gestart - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Nieuwe scoutingjaar gestart

NIEUWLEUSEN – Scouting Nieuwleusen ‘de gold’n zende’ start 2019  met een gezamenlijk opkomst. Zaterdag jl. werd het nieuwe scoutingjaar gestart met een gezamenlijke opkomst voor alle speltakken en ouders/verzorgers. De opkomst stond in het teken van het “overvliegen”, waarin de kinderen mogen doorstromen naar een andere speltak.

De opkomst werd officieel geopend met het hijsen van de scouting vlag en het opzeggen van de wetten van scouting Nederland.

Daarna mochten de kinderen met hun ouders/verzorgers deelnemen aan een spellencircuit, die in teken stonden van scoutingactiviteiten. Op deze manier konden de ouders/verzorgers ervaren wat hun kinderen zoal doen tijdens de wekelijkse opkomsten.

Tijdens het moment dat de kinderen het kampvuur mochten aansteken, werden de ouders/verzorgers door het bestuur bijgepraat over de ontwikkelingen van het afgelopen jaar en werden de plannen van aankomend jaar gepresenteerd.

Voor het officiële overvliegmoment, werd er even stil gestaan bij de inzet van het 5 tal scoutingleiders.

Wekelijks staan zij  voor de kinderen paraat en steken veel vrije tijd in het organiseren van de opkomsten en kampen.

Daarbij gaat het niet alleen om gezelligheid, maar is er ook voor oog voor elkaar en zijn er veel leerzame momenten.

Het overvliegen gebeurde op een spectaculaire manier. De scoutingleiding hadden in de bossen rondom het scouting gebouw een kabelbaan gebouwd.

De kinderen die overvlogen, werden aan het begin van de kabelbaan uitgezwaaid door de oude speltak. Aan het eind van de kabelbaan werden zijn ontvangen door de nieuwe speltak.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje rondom het kampvuur.

 

Elke zaterdag is er van 13:00 – 15:00 uur een opkomst voor de bevers en welpen. Aansluitend van 15:30 – 17:30 uur volgen de scouts en sinds dit jaar wordt er ook weer de explorers speltak opgezet.

Lijkt het je leuk om ook deel te gaan nemen aan dit avontuur of wil je meer informatie, neem dan contact op via de website.

Artikel delen:
Foto's 2
Nieuwe scoutingjaar gestart - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto