Agnieten College topschool

NIEUWLEUSEN – Superschool Agnieten College Nieuwleusen behoort tot de top van Overijssel. Vorig jaar werd het Agnieten College in Nieuwleusen nog met ‘goed’ beoordeeld, dit jaar is de school uitgeroepen tot ‘Superschool’. Het is de hoogst haalbare kwalificatie in het jaarlijkse onderzoek van Elsevier Weekblad, waarin vmbo-, havo- en vwo-scholen worden beoordeeld op feiten als examencijfers en het aantal zittenblijvers.

 

‘We horen bij de top drie van Overijssel. Dat is een super resultaat waar we heel blij mee zijn!’, aldus locatieleider Tineke Meijerink.

 

Het Agnieten College in Nieuwleusen is een school met unieke kenmerken: actief, sportief, kleinschalig en gezellig. De kleinschaligheid wordt optimaal benut met persoonlijke aandacht en zorg voor elkaar. De TL-leerlingen krijgen in de vier jaar durende opleiding steeds meer eigen verantwoordelijkheid voor hun leer- en werkproces. Met stages, studieplanners en bezoeken aan verschillende vervolgopleidingen worden ze optimaal voorbereid op allerlei vervolgopleidingen.

 

Locatieleider Tineke Meijerink: ‘De oorzaak van ons succes is de betrokkenheid en de passie van mijn collega’s. Onze neuzen staan allemaal dezelfde kant op en iedereen heeft het in zich om steeds weer een stapje vooruit te zetten. We willen het allemaal zo goed mogelijk organiseren voor onze leerlingen en ze optimaal begeleiden. Die positieve uitstraling heeft effect op de leerlingen. Het stimuleert en motiveert hen. Zo zijn collega’s vorig jaar in de meivakantie teruggekomen om de leerlingen examentraining te geven, die er vrijwel allemaal gebruik van maakten. Dat zegt veel over de sfeer op school.’ De superschool leunt niet achteruit door het behaalde resultaat. ‘We blijven altijd vooruitkijken. Zo werken we aan de ontwikkeling van het gepersonaliseerd leren en willen we de beter presterende leerling ook nog beter gaan bedienen.’ De beoordeling wordt met de hele school gevierd. ‘We gaan alle 235 leerlingen volgende week trakteren’, zegt Tineke.

 

Sinds 2000 vergelijkt Elsevier Weekblad met het onderzoek Beste scholen alle scholen met vmbo, havo, vwo en gymnasium op basis van ‘harde cijfers’: Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met havo-advies toch het vwo? Omdat alle scholen op dezelfde punten zijn vergeleken, krijgen ouders een eerlijk beeld van de kwaliteit van het onderwijs.

 

Artikel delen: