Zwaar bevochten overwinning van d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN – Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde in Bergentheim tegen KIOS 2. Na de grote overwinning op Amicitia vorige week, stond KIOS op het programma. D’Ommerdieck staat bovenaan en KIOS onderaan. Maar d’Ommerdieck onderschatte dit team niet.

Weer een heel goed begin : na vier minuten was het 0-3 voor d’Ommerdieck. In de aanval stonden Agnes Compagner, Gerja Eykenaar, Martin Alteveer, en Jasper Ekkelenkamp.

En in de verdediging Esther van Dijken, Astrid Aalbers, Jasper Batterink en Robert Batterink.

Door twee benutte strafworpen kwam KIOS op 2-3. Na 2-4 wist KIOS  gelijk te komen 4-4.

en daarna tweemaal raak te schieten 6-4. Er werd weer om en om gescoord. Na 7-5 gooide Gerja Eykenaar een lange bal, die in de korf belandde. 7-6. En gelijk schoot d’Ommerdieck de gelijkmaker erin 7-7. Na 9-7 kwam d’Ommerdieck weer op gelijke hoogte 9-9. Dit was de ruststand.

In de rust werd de tacktiek besproken en daar profiteerde d’Ommerdieck van. Astrid Aalbers schoot raak 9-10. Maar ook in de tweede helft moest d’Ommerdieck de twee punten voorsprong 10-12 weggeven aan KIOS, die weer gelijk kwam 12-12. Martin Alteveer wist tweemaal achter elkaar te scoren 12-14 . KIOS kwam weer dichterbij 13-14. D’Ommerdieck zette goede aanvallen op en wist daaruit driemaal te scoren 13-17. Daarna was er een wissel Miranda Huzen kwam in het veld voor Esther van Dijken. Na 14-17 wist Miranda het 18 de doelpunt voor d’Ommerdieck te scoren.

Er werd daarna nog om en om gescoord, zodat de eindstand 15-20 werd.

Doelpuntenmakers : Martin Alteveer 7x ( waaronder 2 strafworpen )Agnes Compagner 3x, Jasper Batterink 3x, Gerja Eykenaar 2x Jasper Ekkelenkamp 2x, Astrid Aalbers 1x, Miranda Huzen 1x en

Robert Batterink 1x.

Zaterdag 26 januari staat de derby op het korfbalprogramma.  In sporthal de Spil spelen om 14.40 uur d’Ommerdieck 1  tegen Centrum 1 uit de Krim. Centrum staat op de tweede plaats.