Flets USV verliest in Gorredijk - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Flets USV verliest in Gorredijk

NIEUWLEUSEN – Op het plastic bijveld in Gorredijk had USV de bal veelvuldig in bezit. Maar hier een balletje breed en daar een balletje terug, slechts zelden ging het vooruit. De thuisclub vond het allemaal best en wachtte op een foutje. Dat duurde niet lang. Al na 7 minuten kon Jesmer de Vries zo doorlopen en Mart van der Tuin wist wel raad met de voorzet.

Nadat Chiel de Weerd een ideale mogelijkheid op de gelijkmaker liet liggen,  scoorde Gorredijk in de 22e minuut opnieuw. Dennis van der Veen verslikte zich in Mart van der Tuin en nu zorgde Jesmer de Vries voor de afronding (2-0). De onfortuinlijke verdediger herstelde zijn fout binnen 5 minuten toen hij een hoge voorzet langs doelman Gerrit Veenstra kopte (2-1).  Maar ook na deze opsteker kon USV de dikke deken van matheid niet afschudden. Direct na rust leek USV eindelijk een vuist te maken. De opleving resulteerde in kansen op de gelijkmaker voor Martijn Verburg en Ron Meijerink. Beiden misten. Waarna het kleumende publiek een kopie van de eerste helft kreeg voorgeschoteld.

Na een onnodige overtreding van Thijmen Stegeman op de rand van de 16 kreeg Gorredijk een strafschop. Doelman Martijn Scheper was er nog dichtbij maar kon de 2e treffer van Mart van der Tuin niet voorkomen (3-1). Toen Tristan Bijlsma direct daarna met een mooi lobje de 4-1 scoorde, was het laatste kwartier een formaliteit. Na een goede actie van Leon Kooiker pikte Ron Meijerink alsnog zijn doelpuntje mee (4-2). Dit keer slechts van statistische waarde.  Door deze valse herstart van het seizoen zakt USV verder weg op de ranglijst. Zondag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan in en tegen Oldeholtpade. Aanvang 14.00 uur.

Artikel delen:
Foto 1