Miss pin-up Benelux verkiezing

DALFSEN – Eerste voorronde Miss Pinup Benelux-verkiezing in Dalfsen In het voorjaar van 2019 wordt de eerste Miss Pinup Benelux gekroond. Organisator Vivian Kramer Gezegd Freher van vintage fotostudio en beautysalon Sugarcoated trekt de komende weken in haar auto door Nederland en België om in vijf voorrondes alle pinups beter te leren kennen.

De eerste kennismakingsmiddag, voor noord Nederland, is zondag 27 januari in Dalfsen.

Vivian, die in 2017 zelf derde werd in de Amerikaanse Missverkiezing Viva Las Vegas!, organiseert de verkiezing samen met webshop Succubus.nl. Aan het einde van 2018 plaatsten ze een oproep voor de verkiezing en maar liefst 161 pin-ups schreven zich in.

In de voorrondes kiezen Vivian en haar team juryleden 13 finalisten en daarvan wordt er een verkozen tot Miss Pinup Benelux 2019. De eerste voorronde is zondag 27 januari in Classic Job oldtimer garage/showroom te Dalfsen. Negentien pinups uit Flevoland, Overijssel, Groningen en Friesland en Drenthe zullen zich die middag aan de jury presenteren.

Hoe de jury beslist welke van deze foxy ladies naar de finale gaat? Iedere deelneemster beantwoordt in een presentatie van vijf minuten de vraag ‘Waarom is pinup zo belangrijk voor jou?’. Deze presentatie wordt natuurlijk beoordeeld op stijl, maar niet alleen. Vivian: ‘Het gaat wel echt verder dan uiterlijkheden, je moet ook echt die vintage vibe overbrengen.’

Hoe de deelneemsters de jury ervan overtuigen dat zij de Miss Pinup-kroon verdienen, staat hen helemaal vrij. De jury in de noordelijke voorronde bestaat uit plussize vintage vamp Femke Goedhart, tall modern pinup Anita Hogeling en burlesque-danseres Fay Loren, ook bekend als de Nederlandse Marilyn Monroe.

Tijdens deze voorronde zal minstens een finalist voor de landelijke finale worden gekozen. De grande finale is naar alle waarschijnlijkheid eind maart in Rotterdam.

Meer informatie over de verkiezing vind je op https://miss-pinup.nl/, meer informatie over deze voorronde vind je hier https://miss-pinup.nl/classicjob-oldtimer-garage-showroom-te-dalfsen/.

 

Artikel delen: