Uitzending documentaire #pestverhaal - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitzending documentaire #pestverhaal

OMMEN – De documentaire #pestverhaal van regisseur Eef Hilgers ging tijdens Cinekid 2018 in Amsterdam in première, werd vertoont op IDFA en zal draaien in competitie in het Generation programma van de 69ste Berlinale. In de film duiken we in de desktop van de 13 jarige Rosalie die on – en offline gepest wordt.

Wat nou als je gecyberpest wordt? Voor Rosalie (13) heeft het pesten serieuze gevolgen gehad: leeftijdsgenootjes vertrouwt ze niet meer en ze heeft geen vrienden. Zelfs in haar eigen slaapkamer voelde ze zich niet meer veilig, want hier kreeg ze berichtjes als: “Je bent niks waard en “val dood kankerhoer.” In deze documentaire gaan we samen met Rosalie online op zoek naar hulp, en hopelijk kan de digitale wereld daarmee veranderen van ‘monster’ in ‘maatje’.

Bekijk de trailer van de film via deze link: https://vimeo.com/295976084

#pestverhaal ging op zaterdag 20 oktober 2018 in première en zal op 3 februari 2019 om 19:25 worden uitgezonden door de EO op NPO 3. Scenario en regie: Eef Hilgers Een productie van Tangerine Tree in co-productie met de EO.

Deze documentaire geeft een bijzondere inkijk in de online wereld van Rosalie (13) die on-en offline gepest wordt. We gaan mee met, de uit Ommen afkomstige, Rosalie in haar desktop, op zoek naar lotgenoten. Het is onder andere deze vorm, die tot stand kwam zonder de hulp van camera of andere crew, die deze film zo bijzonder maakt.

 

#pestverhaal zal 3 februari worden uitgezonden op Nederland 3,

Foto 1
Artikel delen: