De 4D-aanpak van Stimuland

VILSTEREN – Samen gericht op impact: 4D-aanpak en inzet 4D-makelaars slaan aan Fondsenwerfactie en nieuwe spreekuren voor Overijsselse initiatiefnemers in 2019. De 4D-aanpak die Stimuland voor de provincie Overijssel ontwikkelde, slaat aan. De aanpak richt zich op initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid, waarbij de 4D staat voor Durven, Delen, Denken en Doen.

Sinds vorig najaar ondersteunen vijf Overijsselse 4D-makelaars maatschappelijke initiatieven met deskundigheid, netwerk, bekendheid en (start)geld. Reden voor Stimuland om in februari financieringsvragen van initiatiefnemers kosteloos te laten beantwoorden door ervaren fondsenwervers en de in 2018 opgestarte gezamenlijke spreekuren met de provincie in 2019 te continueren.

 

Deskundigheid, netwerk, geld en bekendheid

Ed Wezenberg, projectleider 4D bij Stimuland: “Uit ons onderzoek blijkt dat initiatieven vooral belang hebben bij deskundigheid, netwerk, geld en bekendheid. Dat bieden we met de 4D-aanpak laagdrempelig aan. De 4D-makelaar is iemand waarvan je als initiatiefnemer het nummer in je mobiel hebt en die je meteen even opbelt als je een vraag hebt. De vijf 4D-makelaars in Overijssel hebben de initiatieven binnen en buiten hun regio goed in beeld en voelen feilloos aan, wie aan wie te koppelen voor een nog beter resultaat.”

 

Kosteloos advies van ervaren fondsenwervers

Hoe vind je als initiatiefnemer een financier die helpt je plan te realiseren? Welk fonds kun je het beste aanschrijven voor je initiatief? Hoe kun je je projectplan voor een subsidieaanvraag nog beter maken? Initiatiefnemers kunnen het in februari gratis aan ervaren fondsenwervers vragen via www.askoverijssel.nl. De fondsenwervers geven in februari als onderdeel van de 4D-aanpak via dit open platform binnen 24 uur antwoord. Zij hebben inzicht in lokale, regionale en landelijke financieringsregelingen en helpen initiatiefnemers daarmee verder op weg. Meer informatie over deze actie is te vinden via stimuland.nl/4D of rechtstreeks via https://bit.ly/2FvCzeu

 

Spreekuren in 2019

De spreekuren die de 4D-makelaars in samenwerking met de provincie hebben georganiseerd, sloegen in 2018 goed aan en zal daarom worden gecontinueerd. Initiatiefnemers kunnen de 4D-makelaars en het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel ook in 2019 in de regio ontmoeten. De data en tijden van de spreekuren én de contactgegevens van de 4D-makelaars staan op www.stimuland.nl/4d. Reserveren voor een spreekuur kan via www.overijssel.nl/socialekwaliteit.

Artikel delen: