Drukke dag voor leden van GVN - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Drukke dag voor leden van GVN

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 26 januari was een drukke dag voor de vereniging. Op 2 plekken in het land waren leden van GVN bezig om hun vereniging te vertegenwoordigen en dat hebben ze met veel succes gedaan. Zo waren ze van turnen in Wierden en gingen een aantal leden van dans naar Drachten.

Turnster Elize Vedder pakt een 2de plaats. Voor de turnsters van GVN uit Nieuwleusen was het zaterdag in Wierden een spannende dag. In deze laatste wedstrijd zou bepaalt worden,  wie door zou stromen naar de Districtsfinales op zaterdag 9 februari in Nijmegen.

Bij de Pupil 2 turnden Ilse van Zwol en Sophie Kijk in De Vegte een goede wedstrijd. Waarbij de balkoefening van Sophie opvallend goed was. Een 2 de tussen score. Toch moet Sophie genoegen nemen met een 16 de plaats. Ilse eindigde in de middenmoot.

Ook bij de Jeugd 1 lieten Elize Vedder, Merel Benne en Claudia Velthuijsen van zich horen. Elize ging zeer voortvarend van start en wist dit goed vol te houden. Tot het laatste moment was het spannend.

Waarbij de balk als laatste toestel de doorslag zou gaan geven. Gelukkig was ook dit voldoende en mocht Elize het podium betreden en om een 2 de plaats in ontvangst te nemen.

Merel werd 10 de en Claudia 14 de.

De Senioren hebben wel eens beter gepresteerd. Het zat er niet in en er miste wat vuur in de oefeningen. De dames Julia Vasse, Sterre Bartels , Luna Sterken, Madelief Logtenberg en Carlijn Beernink draaien hun oefeningen. Maar er had zeker meer ingezeten.

Des te verrassender was de einduitslag. Schijnbaar had de rest ook moeite met de wedstrijd. Het was erg warm in de hal en dat werkte niet bevorderlijk om een goede prestatie neer te zetten.

Carlijn werd  5 de en Madelief 6 de. Bij wat meer inzet had er deze dag een podiumplaats ingezeten.

Maar nu moest er nog bepaald worden wie er door zouden gaan naar de Districtswedstrijden. In een cyclus van drie wedstrijden tellen de beste twee wedstrijden mee voor de totaalscore.

Bij de Jeugd 1 gaan Elize Vedder en Merel Benne door. Mede door hun toch goede prestatie van zaterdag gaan Carlijn en Madelief door.

Deze vier dames gaan op zaterdag 9 februari bepalen of zijn door mogen naar de landelijke wedstrijden.

Volgende week zaterdag 2 februari zullen er voor het eerst turnwedstrijden zijn van GVN in De Spil in Nieuwleusen. Het thuisseizoen zal dan beginnen voor GVN.

 

 

GVN DanceDance  op de kaart!

Na maanden trainen, dansten de 4hiphop crews van DanceDance hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Bij de Noord Nederlandse kampioenschappen (NNKS) in Drachten hebben de zij op 26 januari, ondanks de zenuwen, vier prachtige plekken weten te bemachtigen. De dag begon al goed, toen het jongste team (BACK2BACK) de eerste prijs binnenhaalde. Voor de meeste meiden van dit team, was het de eerste keer dat zij een wedstrijd dansten en zijn daarom erg blij met het behaalde resultaat. Ook de dansers van TROUBLE MAKERZ (16 t/m 18 jaar) hebben een mooie plek te pakken, zij eindigden op de zesde plek. Het 19+ team (BE-FORCE), ging ‘savonds na een lange dag, zeer tevreden met een derde prijs naar huis. Het toppunt van de dag was de prestatie van DARK DELIVERY (13 t/m 15 jaar). Zij werden gepromoveerd naar het hoogste niveau van de wedstrijd! Alle dansers en ook de trainers (Dion Legebeke & Suus Schrijver) kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en maken zich in de komende tijd gereed voor de volgende wedstrijd, op 23 maart.

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen:
Foto's 2
Drukke dag voor leden van GVN - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto