Stem op Hans voor De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Stem op Hans voor De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018

LEMELERVELD – Meer dan de helft van de inwoners van Overijssel is actief als vrijwilliger. Daarmee zit Overijssel in de top drie van alle provincies! Deze vrijwillige inzet levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en (sociale) samenhang in de Overijsselse samenleving.

Met de Overijsselse Vrijwilligersprijs wil de Provincie Overijssel haar grote waardering uiten voor de -vaak onzichtbare- inzet van al die duizenden Overijsselse vrijwilligers. Dit jaar reikt de provincie Overijssel voor de negentiende keer de Overijsselse Vrijwilligersprijs uit. Dit jaar reiken we, naast de gebruikelijk juryprijzen en publieksprijs, een trendprijs uit die past binnen het huidige vrijwilligerswerk. Het thema van de trendprijs is dit jaar “Iets groots doen met iets kleins”. U kunt vanaf nú stemmen! 7 februari 2019 is de laatste dag dat u een stem uit kunt brengen op uw favoriete vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie. In de gemeente Dalfsen zijn er twee Lemelervelders genomineerd voor deze prijs: Hans Heerink en Hans Dollenkamp.

Even een kleine opsomming van de beide heren vindt u onderstaand, maar alle info kunt u vinden op http://www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl

Hans Heerink
Hans Heerink is erg betrokken bij zijn geboortedorp Lemelerveld, op verschillende gebieden. Hij is al vanaf de oprichting in 1980 betrokken bij de vrijwillige redactie van de Lemelervelder. Sinds deze tijd fungeert hij als dorpsfotograaf voor dit dorpsblad. In 2010 kwam daar de website www.Sukerbiet.nl bij. Hierbij is hij ook zeer betrokken als fotograaf en bijna nooit wordt er tevergeefs een beroep op hem gedaan. Daarnaast is hij jaren trainer en scheidsrechter geweest voor volleybalvereniging de Bevers, vanaf 1978 bestuurslid en daarna 24 jaar voorzitter tot 2008. Ook staat hij aan de wieg van het open volleybal toernooi, dat in 1975 voor het eerst is georganiseerd en tot op heden een begrip is in de wijde omgeving. Hij maakt nu nog steeds deel uit van de organisatie. Hij is ook van 2009 tot 2012 onderdeel geweest van de medezeggenschapsraad van de H. Hartschool Lemelerveld. Tevens is hij lid van Duurzaam Leefbaar Lemelerveld sinds de oprichting in juni 2013, en vrijwillig fotograaf voor de parochie H. Hart van Jezus in Lemelerveld en voor woonzorgcentrum Brugstede.

Hans Dollenkamp

Hans Dollenkamp is al vanaf de oprichting in 1998 betrokken bij scouting de Verbinding in Lemelerveld. Hans is elke maandagmorgen samen met Anton Ogink bij het clubgebouw aanwezig. Het buitenterrein wordt dan altijd netjes aan kant gemaakt en indien nodig het gras gemaaid. Elke herfst zorgen zij ervoor, dat het dak dat dan vol ligt met eikels, wordt schoon gehouden en dat het nodige snoeiwerk wordt gedaan. Maar ook binnen het gebouw zorgen zij ervoor dat alles altijd weer netjes is: de speelzaal wordt geveegd en gedweild en de sanitaire groepen gereinigd. Ook bij verhuur aan andere jeugdgroepen zorgt Hans ervoor dat alles nog even wordt nagelopen, zodat ook zij zich welkom voelen in ons gebouw. Dit alles wordt door de club als zeer prettig ervaren. Is er iets stuk: vraag het Hans en hij zorgt er voor dat het weer gemaakt wordt en dat de kosten zo laag mogelijk blijven. Deze handige klusser, reparateur / manusje van alles is voor een club als de onze onmisbaar. Samen met Anton zorgt hij ervoor, dat alles elke week weer netjes is. Naast beheerder zijn van ons gebouw is Hans ook beheerder van de sporthal in Lemelerveld. Ook is hij al jaren lid van de EHBO en springt hij in de feestweek bij als verkeersregelaar. Iedereen kent Hans en hij is een graag geziene persoon voor jong en oud.

Dit zijn zomaar twee mensen die we in de schijnwerpers zetten ,maar hier hadden ook probleemloos andere namen kunnen staan. Ons dorp zit vol met figuren, die veel voor onze samenleving doen. En wij kunnen nu iets terug doen naar deze vrijwilligers namelijk stemmen. Dat kan tot 7 februari en op 8 februari wordt de uitslag bekend gemaakt in het provinciehuis.

Let op U kunt (helaas) maar op 1 persoon stemmen door uw mailadres in te vullen op de desbetreffende pagina. Wel kunt u vaker met verschillende mailadressen stemmen. Dus ga naar de site en stem. Laat uw stem niet verloren gaan en laat heel Overijssel weten dat onze vrijwilligers op ONZE steun kunnen rekenen.

http://www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl/stemmen/vrijwilligers/2018/dalfsen/hans-dollenkamp/

http://www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl/stemmen/vrijwilligers/2018/dalfsen/hans-heerink/

tekst: Willem van Trui foto: Martin Zwakenberg

 

Artikel delen:
Foto 1