7e plek op het NK majorette - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

7e plek op het NK majorette

DALFSEN – Afgelopen zondag 27 januari was het NK majorette / baton twirling voor het A-team van Excelsior Dalfsen. Het werd gehouden in het topsportcentrum in Almere.

’s Ochtends vroeg gingen de meiden gezamenlijk per bus naar de sporthal. De sfeer zat er gelijk goed in. Het overige publiek uit Dalfsen en omstreken kwam zelf ter plaatse. Bij het intrainen werden de posities doorgenomen en de laatste technieken geoefend. Rond 13.30 uur was het na maanden van trainen eindelijk zo ver: we mochten de vloer op!

Ondertussen was het publiek aanwezig en werden we aangemoedigd. Vol goede moed begonnen we aan de show op ‘What About Us’, onder leiding van Marijke Brederode. De show verliep gelijk en iedereen was in topvorm!

Na de show was er tijd genoeg om te genieten van andere optredens. Het duurde even, maar na een paar uur wachten begon de prijsuitreiking. Hierbij werd het gezamenlijke dansje uitgevoerd door alle sporters. In totaal waren er in het weekend zo’n 370 optredens, waarvan een kleine helft op zondag plaatsvond. De prijsuitreiking duurde daarom best lang. Na een dik uur was onze categorie aan de beurt.

We werden niet als eerste opgenoemd (10e plek), dus we hadden in ieder geval één team verlagen. Daarna werden we nog twee keer niet genoemd. We hebben een hele mooie zevende plek gekregen met goede punten. En wát waren we blij!! De plaatsing voor het NK was al uniek voor de vereniging, maar een zevende plaats is helemaal het hoogtepunt.

Op de terugweg stond de muziek goed aan, het feestje werd gevierd en er werd afsluitend met zijn allen gegeten onderweg. We hebben afscheid genomen van onze trainster Marijke, want ze bleef tot en met het NK bij ons. Het was een hele gezellige, sportieve en leuke dag om nooit te vergeten!

Artikel delen:
Foto's 3
7e plek op het NK majorette - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
7e plek op het NK majorette - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto