Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 5 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 5

DALFSEN – Dinsdagavond speelde het tweede team uit tegen H.Z.W. 2 in Genemuiden. De koploper in deze poule. Dat ze nog bovenaan staan was niet hun verdienste na deze wedstrijd maar was meer te wijten aan het matige spel van het tweede team. Met uitzondering van de eerste partij, was er niemand die zijn moyenne haalde.

Rein Smit, goed voor 49 te maken caramboles trof Henk van der Kamp als tegenstander. Van der Kamp moet 60 caramboles maken. Een moyenne van 2.00 denk je dan maar na 26 beurten kwam hij niet verder dan 1.461 met een hoogste serie van 8. Smit speelde een degelijke partij. Geen hoge series, de hoogste was slechts 5, maar mocht wel iedere beurt een aantal laten noteren. En dat bracht hem in zijn 26e beurt de overwinning met een moyenne van 1.884. Van der Kamp kreeg niet meer dan 6 wedstrijdpunten. In de tweede partij speelde Jan Lindeboom tegen Aart van Dijk. De openingsfase was in het voordeel van Lindeboom, maar halverwege deze partij was het van Dijk die meer zelfvertrouwen kreeg.

 

Na 33 beurten had hij zijn 53 te maken caramboles op het scorebord staan. Hij haalde zijn gemiddelde ook niet maar kreeg wel 12 wedstrijdpunten. Lindeboom kwam dichtbij een gelijkspel. Hij miste maar twee van de 47 die hij moest maken. Zijn moyenne was 1.363 en hij kreeg 9 wedstrijdpunten. In de slotpartij trof Albert Holsappel als tegenstander Peter Bakker. Net als vorige week ondervond Holsappel dat het resultaat van een goede partij erg afhankelijk is van of je wel of geen aanvangsmogelijkheden krijgt. En wat hem ontbeerde gaf hij juist wel aan Bakker. Die ging daar goed mee om en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Hij was het dan ook die na 27 beurten zijn laatste en 39e caramboles liet noteren. Hij haalde daarmee wel zijn moyenne van 1.444. Voor Holsappel viel er weinig eer te behalen. Hij kwam 23 van de 43 die hij moest maken tekort en zijn gemiddelde was 0.740 en dan krijg je niet meer dan 4 wedstrijdpunten. Uitslag 30 – 25 voor H.Z.W. 2

 

Het vierde team ontving donderdagavond de biljarters van Ens 2. Gerard Verhaar was deze avond niet op stoot tegen Karel van der Klooster. Beiden zijn goed voor 39 te maken caramboles maar van der Klooster had al na 21 beurten zijn 39 op het scorebord staan terwijl Verhaar niet verder was gekomen dan 21 en dat waren er 18 te weinig. Verhaar kreeg 5 wedstrijdpunten. Zijn moyenne was 1.000. Ook Joop van Eldik moest de zege laten aan zijn tegenstander Jos Beekman. In de 28e beurt maakte Beekman zijn 33e carambole en dat was dus voldoende voor de winst.

 

Van Eldik had ook zijn avond niet. Hij kwam niet verder dan 20 van de 33 die ook hij moest maken. Van Eldik zijn moyenne was 0.714 en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Maar derde man Henk Dijk redde de eer van zijn team door te winnen van Bernard Dudink. Het werd een taaie en spannende partij maar na 40 beurten pakte Dijk de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 0.775. Dudink kwam maar één carambole van de 33 die hij moest maken tekort en daarom kreeg hij wel 9 wedstrijdpunten. Uitslag 23 – 33 voor Ens 2.

 

 

HHH

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1