Turnster Renske Bijlenga goed voor goud

NIEUWLEUSEN – In Kulturhus De Spil werden afgelopen zaterdag voor het eerst,  sinds de opening,  turnwedstrijden georganiseerd door GVN. Dit is de eerste uit een hele reeks van wedstrijden die hier georganiseerd gaan worden. Afgelopen zaterdag waren dat de voorronden voor de 5 Divisie.

Bij de Instap wisten de jonge turnsters zich goed staande te houden.

Vooral Chelina Wassebalie stak er bovenuit en maar moest helaas genoegen nemen met een 4 de plaats. Hillyanne Veijer werd 7 de, Edith Berghuis 12 de en Julia Dunnink 16 de.

Bij de Pupil 2 turnde Mae van Spijker een prima wedstrijd,  maar ook zij moest genoegen nemen met een 4 de plaats.

Voor Lieke Bos en Ilse Vreeburg was het een nieuw spel, zij moesten dit jaar naar de keuze oefenstof de Jeugd 2. Lieke werd keurig 7 de en Ilse 11 de.

Gelukkig waren de senioren nog niet geweest. Renske Bijlenga en Esme Strijker turnden een prima wedstrijd. Renske wist zeer stabiel te turnen en pakte een 1 ste plaats. Esme werd 7 de.

Beide dames waren tevreden over hun prestatie. Voor GVN een eerste test hoe de nieuwe accommodatie zou bevallen.  Er waren zeker organisatorische puntjes voor verbetering.

Maar de club,  kon mede door de vele vrijwilligers,  terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.

Volgende week gaan turnsters van GVN naar Nijmegen voor de Districtsfinales 3 de Divisie. Waarbij er kansen zijn om door te stromen naar het NK.

 

Artikel delen: