Februari is maand van het gebit bij DGC dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Februari is maand van het gebit bij DGC dalfsen

DALFSEN – De gehele maand februari staat in het teken van de gebitscontrole. En dat is niet voor niets! 4 Van de 5 honden en 2 van de 3 katten ouders dan 3 jaar hebben last van paradontale (gebits)aandoeningen. Velen zullen niet weten wat DGC betekent: dat is Dierengeneeskundig Centrum Dalfsen.

U herkent gebitsproblemen bij uw huisdier aan: bruine aanslag op de tanden, stinkende adem, slechter eten of duidelijk pijn hebben bij het eten.
Wij, Dierengeneeskundig Centrum Dalfsen, pleiten ervoor om gebitsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer tandplaque op tijd wordt verwijderd, heeft het veel minder kans om zich te ontwikkelen naar tandsteen. Dit kan op verschillende manier zoals: tandenpoetsen of speciale brokken. Zo worden veel problemen voorkomen.
Naast tandplaque en tandsteen zijn er nog veel meer problemen die zich voor kunnen doen. Denk aan de problemen die wij als mensen ook kunnen krijgen. Daarom is het van groot belang om het gebit en het eetpatroon van uw huisdier in de gaten te houden. Tevens zou het gebit minimaal 1 keer per jaar gecontroleerd moeten worden door een professional.

In de maand februari kunt u gratis een afspraak maken met onze assistente. Het gebit van uw hond en/of kat wordt volledig nagekeken. Tevens worden er nuttige tips gegeven om het gebit van uw hond en/of kat optimaal te verzorgen en problemen op latere leeftijd te voorkomen. Het gratis consult is uitsluitend bedoeld voor de gebitscontrole. U kunt een afspraak maken via tel: 0529 – 435363 of maak een afspraak aan onze balie.

Artikel delen:
Foto 1