Contant betalen kan niet meer in buurtbus( straks)

Contant betalen kan niet meer in buurtbus( straks)

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Vanaf 17 februari 2019 kan er ook in de buurtbus NIET meer met contant geld worden betaald. De passagiers kunnen na 17 februari alleen nog ‘betalen’ met de ov-chipkaart of pinnen met de pinpas. Contant geld is een wettig betaalmiddel, maar door de overheid, de vakbonden en het bedrijfsleven is afgesproken dat in verband met mogelijke overvallen, geen contant geld meer in het openbaar vervoer wordt gebruikt.

 

Alle buurtbussen worden voor deze datum voorzien van een mobiel pinapparaat waarmee de kosten van de losse buurtbuskaartjes afgerekend kunnen worden. Om de tarieven voor de buurtbus in de gehele Provincie Overijssel gelijk te maken zijn de tarieven voor Buurtbus Vechtdal (Dalfsen-Nieuwleusen) ook enigszins aangepast. Naast de ov-chipkaart kennen we vanaf 17 februari de volgende losse buurtbuskaartjes:

€ 2,- is een kaartje voor één rit t/m 3 zones, géén overstaprecht;

€ 3,- is een kaartje voor één rit vanaf 4 zones, géén overstaprecht;                                   € 1,- is een kaartje voor één rit van kinderen 4 t/m 11 jaar als meereiskaart met een betalende volwassene, géén overstaprecht;                                                                                                               € 17,50 is een 25 strippenkaart, de passagier betaald 2 strippen voor een rit t/m 3 zones en 3 strippen voor een rit vanaf 4 zones, géén overstaprecht.

Omdat er nu geen overstaprecht meer is moet een passagier die binnen een half uur weer opstapt voor de terugreis, opnieuw een kaartje kopen; na het uitstappen is het gekochte kaartje niet meer geldig. Op de achterkant van de kaartjes staan ook de reisvoorwaarden aangegeven. Voor die passagiers die niet met een pinpas willen of kunnen betalen bestaat er, naast de nieuwe buurtbuskaartjes welke alleen in de buurtbus gekocht kunnen worden, ook nieuwe kaartjes welke alleen in de voorverkoop bij de plaatselijke boekhandel gekocht worden. Deze kaartjes zien er anders uit en zijn geldig in zowel de reguliere bus als in de buurtbus. Deze kaartjes uit de voorverkoop kosten €4,60 of € 6,90 en zijn eigenlijk niet zo geschikt voor de buurtbus omdat ze duurder zijn dan de nieuwe buurtbuskaartjes.

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1