Alzheimer Café Dalfsen 18 februari a.s. - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Alzheimer Café Dalfsen 18 februari a.s.

DALFSEN – Op maandagavond 18 februari is er Alzheimer Café in Zalencentrum De Overkant, Kerkplein 22, 7721 AD Dalfsen. Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom.

Het thema van de avond is ‘Is het ouderdom of dementie, wat gebeurt er als ik met deze vraag bij de huisarts kom?’

Om 19.30 uur start het programma (inloop vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

Praktijkondersteuner Gert Machiels is deze avond te gast en komt ons vertellen wat er gebeurt als je met een (vermoeden van) dementie bij de huisarts komt? Andere vragen die aan de orde zullen komen deze avond zijn: Wat wordt er dan in gang gezet als ik bij de huisarts kom? Waar kun je naar toe gestuurd worden? Hoe wordt de diagnose gesteld? Mocht het dementie zijn, kan de huisarts de dementie dan genezen of remmen? Of wat als mijn naaste helemaal niet mee wil naar de huisarts?

Uiteraard is er gelegenheid om ook uw eigen vragen te stellen aan Gert deze avond.

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Informatie
Voor informatie kunt u terecht bij:
Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383

Artikel delen:
Foto 1