Eerste dialoog over duurzame voedselstroom goed bezocht

Eerste dialoog over duurzame voedselstroom goed bezocht

DALFSEN – Het Duurzame Dorpen Netwerk van de gemeente Dalfsen hield dinsdagavond in Theater De Stoomfabriek de eerste interactieve lezing uit een serie van drie. De rode draad is (sociale) duurzaamheid. Het creëren van meer draagvlak voor duurzame thema’s en het op gang brengen van een dialoog is waar het om gaat. De eerste dialoog van De Toekomstmakers ging over het duurzaam verbouwen van voedsel en het opzetten van landbouwvollectieven in de buurt.

Vorig jaar zette Groen Gebogen en Het Levende Dorp de eerste Duurzaamheids Dialogen op touw om te ontdekken hoe het is gesteld met het duurzame toekomstbeeld van de gemeente Dalfsen. Dit jaar wordt de zoektocht voortgezet onder de naam De Toekomstmakers. Het initiatief wordt gedragen door alle duurzame initiatieven in de gemeente Dalfsen waaronder Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en het Dalfser Groen Gebogen.
Tijdens de bijeenkomsten komt het publiek in aanraking met inspirerende lokale en nationale sprekers en initiatieven die een gezonde, eerlijke en duurzame wereld nastreven.

Dinsdagavond werd afgetrapt met de documentaire Wij oogsten hier geluk over Community Supported Agriculture (CSA), oftewel ‘gemeenschapslandbouw’ in Nederland. Annemie Lepelaars van zorgboerderij Landjuweel De Hoeven en Valerie van Dijck van Tuinderij De Veldhof en SCA Nederland namen het publiek mee in hun verhaal over het duurzaam verbouwen van voedsel waar boeren en consumenten in direct contact staan en gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen. Samen met regionale boeren zal dit thema verder worden onderzocht.

De volgende twee lezingen staan gepland op dinsdag 12 maart om 20.00 uur in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen en dinsdag 9 april om 20.00 uur in De Wiekelaar in Oudleusen. De toegang tot de interactieve lezingen is gratis, maar aanmelden wordt op prijs gesteld. Stuur een e-mail naar detoekomstmakersdalfsen@gmail.com

Artikel delen:
Foto 1