Vrouwenkoor Sarabande in de grote kerk

DALFSEN – Zondagmiddag 17 februari 2019 verzorgt Vrouwenkoor Sarabande een concert in de Grote Kerk aan het Kerkplein in Dalfsen. De aanvang van het concert is 15.00 uur. De deuren gaan 14.30 uur open.

Sarabande is een enthousiast en ambitieus koor van 20 vrouwen uit de ruime omgeving van Dalfsen en wordt geleid door dirigent Joan Jonkman (klopt de dochter van Flip) . Het repeteert elke week in de voormalige Dalfser synagoge.

Onder het thema Valentijn zingt het koor werken van J. Brahms (Liebesliederwalzer), F. Schubert (Ständchen), E. Elgar (Fly, singing bird en the Snow) en E. Whitacre (5 Hebrew Love Songs). Dat deze liederen vooral over liefde gaan, is gezien het thema van dit optreden, wel duidelijk!

Aart Mateboer, tenor en Jasper Schweppe, bas, zullen bij het koor de solopartijen voor hun rekening nemen; Henriëtte Prins en Marijn Siero, zullen elk apart én samen op piano het koor begeleiden. Daarnaast zullen de vocale solisten ook nog begeleide intermezzi verzorgen.

Kaarten zijn tot 17 februari verkrijgbaar bij Primera Dalfsen in de Prinsenstraat en bij de leden van het koor; op 17 februari vanaf 14.30 aan de kerk.

Artikel delen: